Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκα την Δευτέρα 29 Ιουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μεταξύ άλλων συζητήσαμε για τον οδικό άξονα Αργοστολίου Πόρου, έργο που έχει χαρακτηριστεί εθνικού επιπέδου και έχει ολοκληρωθεί ως προς τον προγραμματισμό, την προετοιμασία των μελετών-προμελετών και της έκδοσης απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Διαπιστώνοντας το προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης του με τις οριστικές μελέτες να ολοκληρώνονται το φθινόπωρο, αναφερθήκαμε στην δημοπράτησή του το επόμενο διάστημα με προϋπολογισμό της τάξης των 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, συζητήσαμε για την πορεία των έργων που θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου, όπως η ανακατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου και η κτιριακή και μηχανολογική ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, για τα οποία έχουν υπογραφεί οι αντίστοιχες συμβάσεις με τις εργολήπτριες εταιρείες.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στα έργα που εκτελούνται αυτό το διάστημα από το Υπουργείο Πολιτισμού στα νησιά μας, και ιδιαίτερα στην αποκατάσταση του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου της Ιθάκης που ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες.

Τέλος, αναφερθήκαμε στην αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη που για το τρέχον έτος αναμένεται να κινηθεί ανοδικά, σύμφωνα με τους γενικούς δείκτες αφίξεων, χωρίς να εφησυχάζουμε, καθώς στόχος είναι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του τουρισμού με γνώμονα τον προσανατολισμό σε ένα βιώσιμο ανταγωνιστικό μέλλον.

Από την πρώτη στιγμή το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τα νησιά μας είναι άμεσο. Οι παρεμβάσεις του έως τώρα επιβεβαιώνουν την ισχυρή βούληση του ίδιου και της Κυβέρνησης να υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα των νησιών μας και τον ευχαριστώ θερμά που στέκεται σταθερά και έμπρακτα στο πλευρό και στις ανάγκες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!