Υπεξαίρεση σημαντικών ποσών απο το Ταμείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα

684

Πρωτόγνωρη υπόθεση υπεξαίρεσης σημαντικών ποσών ερευνά η Περιφερεια Ιόνιων Νησιών σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές μας πληροφορίες.

Η υπόθεση αφορά το οικονομικό τμήμα της Περιφέρειας στην έδρα της στην Κέρκυρα και βρίσκεται στο στάδιο της εσωτερικής έρευνας ενώ εκτός απο τον περιφερειάρχη, είναι ενημερωμένος και ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για υπόθεση που εξελίσσεται τέσσερα με πέντε χρόνια πριν και αφορά στο τελικό στάδιο πληρωμών από τα ταμεία της ΠΙΝ.
Η μέχρι στιγμής πληροφορίες αφορούν υποθέσεις κατά τις οποίες ταμειακά, γινόταν τμηματικές εξοφλήσεις τιμολογίων και λογαριασμών ως έναντι, ενώ στα υπόλοιπα γινόταν υπεξαίρεση, αφού στα βιβλία φαινόταν προφανώς συνολικά εξοφλημένα.
Όσο και να φαίνεται παράξενο, το συμβάν εξελισσόταν μεν «κάτω από την μύτη του συστήματος»,, από την άλλη δε, ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί, διότι ο μηχανισμός δεν υπήρχε περίπτωση να μην χτυπήσει συναγερμό!

Την υπόθεση αποκάλυψε έμπειρος υψηλόβαθμος υπάλληλος της διεύθυνσης οικονομικών, ο οποίος αναρωτήθηκε, όταν εντόπισε λογαριασμούς ΔΕΚΟ και τηλεφωνίας, με πολύ υψηλά υπόλοιπα, ενώ ήξερε ότι πληρωνόταν!

Στην διαδρομή αυτή, φέρεται να εμπλέκεται ένας υπάλληλος ο οποίος διατηρούσε την ταμειακή ευθύνη.
Η περιφέρεια, άμεσα κίνησε διαδικασία εσωτερικού ελέγχου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, με επικεφαλής υπάλληλο απο την ΠΕ Ζακύνθου – για να αποφευχθεί η εντοπιότητα – ο οποίος ήδη έχει πάει στην Κέρκυρα, προκειμένου να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα αλλά και το οικονομικό τελικό ύψος της υπεξαίρεσης.
Μετά την ενημέρωση του εισαγγελέα επι της διαδικασίας, αναμένεται άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών ώστε να εντοπιστούν τυχόν διαδρομές χρήματος προς τρίτες κατευθύνσεις.
Ερευνάται και η εμπλοκή δεύτερου υπαλλήλου εκούσια ή ακούσια.
Στα πλαίσια της διαδικασίας και για καθαρά τυπικούς λόγους, έχει κληθεί στην Κερκυρα, η πρώην αιρετή υπεύθυνη οικονομικών Κατερίνα Μοθωναίου προκειμένου να καταθέσει στα πλαίσια της έρευνας. Προφανώς εξετάζονται και άλλοι μάρτυρες.

Οι πληροφορίες μιλάνε σε πρώτη φάση, για μια «τρύπα» ύψους περίπου 150.000 ευρώ, ενώ αναμένονται τα στοιχεία, τα οποία θα διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση.

Τόσο η διεύθυνση οικονομικών της ΠΙΝ, όσα και ο Περιφερειάρχης, δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους, τόσο για το κύρος και τις ευθύνες των υπηρεσιών, όσο και για την προστασία του πολίτη και του δημοσίου χρήματος.

ΠΗΓΗ https://www.imerazante.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!