ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ: Η κατάσταση στο στάδιο Κουρκουμελάτων αποδεικνύει την ανεπάρκεια και ανικανότητα του δήμαρχου

136

ΔΗΛΩΣΗ

Όταν, προ ημερών, ανέδειξα το μείζον θέμα του σταδίου των Κουρκουμελάτων, η δημοτική αρχή με κατηγόρησε ότι κινδυνολογώ.

Προχθές ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, μπροστά στους αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής, δεν τόλμησε να πει το ίδιο, γιατί όλοι έβλεπαν πως ο χώρος από στάδιο, μεταμορφώθηκε, επί δημαρχίας του, σε επικίνδυνο εργοτάξιο που τελειωμό δεν έχει.

Δεν τόλμησε όμως ούτε τις ευθύνες του να αναλάβει, επαναλαμβάνοντας τη μόνιμη επωδό του «εγώ δε φταίω σε τίποτα άλλοι φταίνε, σε λίγο καιρό όλα θα είναι εντάξει». Τώρα όμως κανείς δεν τον πιστεύει, γιατί είναι παντελώς αναξιόπιστος. Μόνο τα ιδιόκτητα «λιβανιστήρια» του, που υποστηρίζουν πως αυτοί που διαμαρτύρονται είναι κάποιοι αχάριστοι, οι οποίοι αντί να τον εξυμνούν για τα … ατελείωτα έργα, δείχνουν ανυπομονησία να τελειώσουν.

Ο κ. Μιχαλάτος επανεξελέγη κρυπτόμενος. Όμως εμφανιζόμενος τώρα, επιδεικνύει την ανεπάρκεια και την ανικανότητα του ως δήμαρχος. Το γήπεδο του πανέμορφου χωριού των Κουρκουμελάτων αποτελεί τρανή απόδειξη.

Όφειλε, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του και να έχει παραδοθεί στους κατοίκους από τον χειμώνα. Αντί αυτού ο εργολάβος, που ο ίδιος επέλεξε με απευθείας διαπραγμάτευση, τα παράτησε – γιατί άραγε; – και ο δήμαρχος σήκωσε τα χέρια ψηλά. Είναι ο ίδιος εργολάβος που του ανέθεσε να εκτελέσει το έργο αντικατάστασης του τάπητα του γηπέδου των Κεραμειών και το έργο δεν έχει παραληφθεί, λόγω του πλήθους των κακοτεχνιών.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν εύλογα σαφείς απαντήσεις από το δήμαρχο, τις οποίες ποτέ δεν πήραν. Αν ο ίδιος και το επιτελείο του, πιστεύουν πως δεν είναι ανεπαρκείς, όπως τους κατηγορούν και δεν  φταίνε, τότε ας απαντήσουν καθαρά και ξάστερα στα ερωτήματα που τους τέθηκαν. Με τα «θα» δεν λύνονται τα προβλήματα. Ούτε με αποφάσεις ερήμην των τοπικών κοινωνιών, όπως έγινε εν προκειμένω. Χρειάζονται σχεδιασμό και ισχυρή θέληση, που ο σημερινός δήμαρχος δείχνει πως δεν διαθέτει.

Όσο για την παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» θα συνεχίσει να αναδεικνύει θεσμικά το θέμα, μέχρις ότου ολοκληρωθεί το έργο, το οποίο φοβούμαστε πως θα αργήσει να γίνει, στηρίζοντας τον αγώνα των κατοίκων, χωρίς σε καμία περίπτωση να προσπαθήσει να  αντλήσει πολιτικά οφέλη από αυτόν, όπως δείχνει η συνολική στάση της.

Γιάννης Λυκούδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
«ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!