Η απάντηση του Γραφείου δημάρχου του Θεόφιλου Μιχαλάτου στο άρθρο του kefaloniapress για τα δημοτικά ακίνητα που ρημάζουν , είναι περισσότερες από 660 λέξεις δικαιολογιών.

Παρόλο που το άρθρο είναι αποκλειστικότητα του kefaloniapress ο Δήμαρχος στην απάντησή του αποφεύγει «σαν το διάολο το λιβάνι» να κάνει αναφορά στο site! Το ωραίο είναι ότι μετά από 15 χρόνια παρουσίας του kefaloniapress στην τοπική ενημέρωση, ο δήμαρχος ακόμα αναρωτιέται -αφήνοντας περίεργα υπονοούμενα -ότι δεν ξέρει ποια είναι η Συντακτική Ομάδα. Τέλος πάντων δήμαρχε, ας έχει και εσύ μια απορία, μη θέλεις να τα ελέγχεις όλα!

Ας προχωρήσουμε στις απαντήσεις του δημάρχου για τα ακίνητα επισημαίνοντας ότι στο άρθρο καταγράψαμε τα εγκαταλελειμμένα και ρημαγμένα δημτικά ακίνητα που δεν αξιοποιούνται, όχι ντε και καλά τα ακίνητα που πρέπει να επανέλθουν στις προηγούμενες χρήσεις τους.

Αναλυτικά:

Για το πρώην ΠΙΚΠΑ στο Λιθόστρωτο αντί να απαντήσει ο δήμαρχος γιατί είναι εγκαταλελειμμένο ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για τους δημότες πχ μικρή αίθουσα τέχνης, στέκι καλλιτεχνών ή οτι άλλο, μας «κατεκεραυνώνει» ότι δεν χωράει η ΔΕΥΑΚ. Είπαμε εμείς να χωρέσει εκεί η ΔΕΥΑΚ; Επαναλαμβάνουμε την ερώτηση “ Γιατί ρημάζει χωρίς να αξιοποιείται το κτίριο του ΠΙΚΠΑ;”

Για τη χρήση του κτιρίου του 4ου Δημοτικού Σχολίου αντί να απαντήσει γιατί αθέτησε την προεκλογική του υπόσχεση ρίχνει , ένα λογύδριο για τη φροντίδα της δημοτικής του αρχής για τα σχολεία.

Κυριολεκτικά βγάζουμε το καπέλο στο δήμαρχο για την απάντησή του για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στις Λαϊκές Κατοικίες! : «Τα κτίρια τόσο στις Λαϊκές όσο και στις Εργατικές κατοικίες χρειάζονται επισκευές για να αξιοποιηθούν»! Η ερώτησή μας ήταν γιατί δεν τα επισκευάζετε. Θα απαντήσετε;

Για το εγκαταλελειμμένο κτίριο του Δήμου στη ΒΙΠΕ εδώ και μια 10ετία, μας συνιστά υπομονή μέχρι να γίνει -όπως έχει υποσχεθεί- έδρα της Πολιτικής Προστασίας. Δήμαρχε, από τα 10 χρόνια που είναι εγκαταλελειμμένο το κτίριο, τα 6 από αυτά είσαι δήμαρχος. Η ερώτηση λοιπόν ήταν και είναι : Γιατί δεν έχει γίνει  ακόμα το δημοτικό κτήριο στη ΒΙΠΕ έδρα της Πολιτικής Προστασίας;

 Ουδεμία αιτίαση διατυπώσαμε για τα κτίρια της αγοράς μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης. Ο δήμαρχος όμως απαντάει  «Οι αιτιάσεις για τα ακίνητα στην αγορά είναι αβάσιμες»! Οτι πεις δήμαρχε!

Για τα σχολικά κτίρια «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ο δήμαρχος. Προφανώς δεν του έχουν πει ότι σχολεία συνεχίζουν να στεγάζονται σε κοντέινερ 10 χρόνια μετά τους σεισμούς . Ο ίδιος φαίνεται να αγνοεί το πρόβλημα.

Ο  δήμαρχος απαντάει επίσης ότι τα κτίρια της Στρατολογίας και του οίκου του Ναύτου είναι σε πλήρη χρήση και όχι σε μερική όπως λανθασμένα αναφέρουμε στο άρθρο.  Ο δε Οίκος του Ναύτου λειτουργεί τους τελευταίους μήνες.

Για το τέλος το καλύτερο. Επειδή κάνουμε αναφορά στο κτίριο που στεγάζει το ΕΚΑΒ ως ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ , πανηγυρίζει ότι αποκαλύψαμε την ηλικία μας!! Λες και κρύβουμε την ηλικία μας. Αγαπητέ δήμαρχε αναφέρουμε το κτίριο ως ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ για να καταλάβει ο κόσμος ποιό είναι αφού φαρδιά πλατιά η «ταμπέλα» του έτσι γράφει σήμερα. Ορίστε η φωτο!

H δε δικαιολογία του δήμαρχου για τη μεταφορά του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΑΤΑΤΩΝ στο ίδιο κτήριο με το ΕΚΑΒ (στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ δηλαδη, άνω φωτο) για λόγους κοινωνικοποίησης των παιδιών , τινάζει στον αέρα τις Κοινωνικές Επιστήμες.

Φανταστείτε μόνο αυτό . Οτι την ώρα που τα παιδάκια με ειδικές ανάγκες κάνουν ήσυχα ήσυχα το μάθημά τους, δίπλα στο αυτί τους ηχούν ξαφνικά οι σειρήνες του ΕΚΑΒ ! Τέτοια κοινωνικοποίηση παιδιών με ευαισθησίες!

Λοιπόν, αγαπητέ δήμαρχε,

Μια που άλλαξες τακτική και απαντάς στα δημοσιεύματα του Kefalonia Press έστω και χωρίς να αναφέρεσαι ,ως όφειλες, στην πηγή, μόλις βρεις ευκαιρία απάντησε σε άρθρα μας και σε καταγγελίες Αναγνωσστών μας. Ενδεικτικά :

  • Για το εγκαταλειμμένο μηχάνημα του Δήμου στον Κατελειό ! (ΔΕΣ ΕΔΩ)
  • Για την εγκατάλειψη της Κυανής Ακτής ! (ΔΕΣ ΕΔΩ)
  • Για το σκασμένο γουλόστρωτο της παραλίας που αποτελεί κίνδυνο για τους πεζούς ! (ΔΕΣ ΕΔΩ)
  • Για την επικινδυνότητα του δρόμο στον άγνωστο για σένα Πλατύ Γιαλό με τους «κρατήρες» ! (ΔΕΣ ΕΔΩ) κι  (ΔΕΣ ΕΔΩ)
  • Για την βρώμα και δυσωδία στο Μαϊστράτο που την καθαριότητά του έχουν πάρει στα χέρια τους οι κάτοικοι ! (ΔΕΣ ΕΔΩ)
  • Για τις ανενόχλητες συμμορίες στην Πλατεία και σε όλο το Αργοστόλι ! (ΔΕΣ ΕΔΩ)
  • Για τα 460 χιλιάρικα που έδωσες για να γίνει το Αργοστόλι «έξυπνη πόλη» , αλλά μείναμε… στις παλαβές !  (ΔΕΣ ΕΔΩ)
  • Και φυσικά στο άρθρο μας για την κατάσταση του Δημοτικού Γηπέδου στα Κουρκουμελάτα (ΔΕΣ ΕΔΩ) αλλά και στο μήνυμα μετά τη συγκέντρωση του συμβούλου της κοινότητας Μεταξάτων Διον. Κουρκουμέλη ότι …  «τους τίμησες αλλά δεν τους έπεισες»   (ΔΕΣ ΕΔΩ)

Τώρα που τελειώσανε τα πανηγύρια και θα έχεις ελεύθερο χρόνο, χειμωνιάζει κιόλες, αρχίνησε να γράφεις.. ‘Η κανόνισε επιτέλους εκείνη τη συνέντευξη τύπου , που περιμένουμε έξι χρόνια,  να βάλουμε κάτω όλα τα θέματα και εμείς και οι Αναγνώστες μας.

 Η Συντακτική Ομάδα του Kefalonia press   

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!