ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ: Πρόσκληση στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

53

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ»
ΕΔΡΑ: Λ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ 119, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 28100
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26710 22262, 6975641203 ΚΑΙ 6970231864
e-mail: grammateiaekki@gmail.com

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα των νησιών μας,

διανύουμε και φέτος μια καλοκαιρινή σεζόν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της μεγαλοεργοδοσίας. Με τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των πρακτόρων να γνωρίζουν την «απογείωση» ενώ οι μισθοί μας και οι ζωές μας ακόμα μια απότομη «προσγείωση».

Η εντατικοποίηση, οι ατελείωτες ώρες εργασίας, η συνεχόμενη 7ήμερη δουλειά  χωρίς ρεπό και άδεια, οι ακραίες απαιτήσεις και οι απαράδεκτες συμπεριφορές εργοδοσίας και διευθυντών προς το προσωπικό, συνιστούν μόνο ορισμένες πλευρές των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε. Ταυτόχρονα, η διαρκής κλιμάκωση της ακρίβειας σε βασικά είδη διαβίωσης όπως τα ρεύμα, τα καύσιμα, τα τρόφιμα και τα ποτά, σε συνδυασμό με τους καθηλωμένους μας μισθούς και τα μικρά μεροκάματα, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα στην καθημερινότητά μας, ειδικά για την πλειοψηφία μας που εργάζεται εποχιακά.

Η μεγαλοεργοδοσία έχει λυμένα τα χέρια της από την απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών, από το θεσμικό πλαίσιο που της επιτρέπει να «ελίσσεται» μέσα από παράθυρα και ασάφειες και επιβάλλει το «δίκιο» της με το έτσι θέλω και την πυγμή του ισχυρού.

Όμως, ξεχνά ότι εμείς, οι εργαζόμενοι, οι χιλιάδες καμαριέρες, τραπεζοκόμοι, σερβιτόροι, μάγειρες, ρεσεψιονίστ και άλλοι, είμαστε αυτοί που λειτουργούν τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα πρακτορεία. Χωρίς εμάς, τα κτήρια τους θα ήταν νεκρά κουφάρια.  

Θέλουμε δουλειά με δικαιώματα, δουλειά με αξιοπρέπεια. Έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματά μας, υποχρεωτική τήρηση του πενθήμερου, μέγιστο αριθμό δωματίων ανά καθαρίστρια, αξιοπρεπή δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους συναδέλφους εκτός νησιών, αύξηση των μηνών επιδότησης ανεργίας, τοπική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και θα μας επιτρέπει να ζούμε αξιοπρεπώς από τη δουλειά μας.

Όμως για να το πετύχουμε, απαιτείται να ενισχύσουμε, να μαζικοποιήσουμε αποφασιστικά το Σωματείο μας. Για να γίνει αποκούμπι του καθενός μας, για να γίνει σημείο αναφοράς στα νησιά μας και κέντρο αγώνα. Για να μπορεί ο καθένας μας να ξέρει πως δεν είναι μόνος του, αλλά υπάρχουν χιλιάδες σαν και αυτόν, έτοιμοι να τον υποστηρίξουν σε κάθε δυσκολία. 

Μπροστά στις φετινές εκλογές του Σωματείου μας, μπορούμε να κάνουμε το βήμα! Μπορούμε να «μεγαλώσουμε» κατά πολύ τη δύναμή μας! 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα ζαχαροπλαστεία, τους φούρνους, τις καφετέριες, τα τουριστικά πρακτορεία, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα κλπ να γίνουν μέλη στο Σωματείο και να πάρουν μέρος στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 19.00 στην έδρα του Σωματείου (Αντώνη Τρίτση 119, παραλία Αργοστολίου). 

Η μόνη λύση απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε, είναι να οργανωθούμε και να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες. 

 Σε αυτό τον αγώνα, κανείς δεν περισσεύει!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!