ANOIXTOI ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΑΜΗΣ: Αυτό που ζούμε δεν μας αξίζει!

382

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΄΄ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ΄΄

Αγαπητοί συνδημότες τα τεκταινόμενα στον δήμο Σάμης ξεπερνούν και το πιο ευφάνταστο σενάριο επιστημονικής φαντασίας .

Είναι η πρώτη φορά μετά από οχτώ μήνες δημοτικής θητείας που νιώθουμε την ανάγκη να απευθυνθούμε στον καθένα από εσάς ξεχωριστά και να σας καλέσουμε να αναλογιστείτε την κρισιμότητα των στιγμών.

Φίλοι και φίλες οι εκλογές τελείωσαν και οι επόμενες είναι σε περίπου τέσσερα χρόνια, δεν έχει καμία απολύτως σημασία τι επιλέγει ο καθένας να στηρίξει με την ψήφο του, σημασία έχει όλοι μαζί να κρατήσουμε τον τόπο μας όρθιο και να έχουμε κάτι να παραδώσουμε στα παιδιά μας. Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό και στον πιο κακόπιστο συμπολίτη μας ότι με την δυνατότητα που μας δίνει ο ρόλος μας στο δημοτικό συμβούλιο έχουμε εξαντλήσει όλες μας τις δυνάμεις με όλα τα ανθρωπίνως δυνατά μέσα να διατηρήσουμε την υπόσταση του δήμου μας στο επίπεδο που επιβάλλεται να βρίσκεται.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας με αίσθημα ευθύνης και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το τόπο μας (ύδρευση, δημοτικές επιχειρήσεις, οδικό δίκτυο, καθαριότητα, υγεία παιδεία κ.λ.π) καταθέσαμε προτάσεις που αν είχαν εισακουστεί σήμερα θα μιλάγαμε για ένα δήμο πρότυπο.

Αντιθέτως την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές με τις επιλογές της δημοτικής αρχής ο δήμος μας έχει γίνει πανελληνίως ρεζίλι. Όλα τα μέσα αναφέρονται απαξιωτικά σε ένα δήμο μπαταξή που καταπατά παραλίες ( Μύρτος πρόστιμο 1565.672,00) και κάνει φορολογικές παραβάσεις (καντίνα ξαπλώστρες) με χρήματα που δεν του ανήκουν (σφράγιση εγκαταστάσεων – πρόστιμο) .

Για όποιον κάνει ότι δεν καταλαβαίνει αν τελικά τα πρόστιμα αυτά ισχύσουν θα πληρωθούν από όλους εμάς (περίπου 1500€ ανά οικογένεια) ενώ ο δήμος μας θα περιέλθει σε πλήρη ανυποληψία.

Να σημειωθεί ότι για όλα τα αναφερόμενα το δημοτικό συμβούλιο και η κοινωνία της περιοχής δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, κάνεις δεν ένιωσε την ανάγκη να ψελλίσει μια κουβέντα αντιθέτως ασχολούνται με άλλα σοβαρά θέματα όπως την στείρωση γάτων (σε καμία περίπτωση δεν μας φταίνε σε κάτι τα ζωάκια).

Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον η παράταξη μας αφού έδωσε τα χρονικά περιθώρια στην δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες, ζήτησε τα αυτονόητα, να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την ενημέρωση του σώματος για τα τεκταινόμενα στην παραλία του Μύρτου μια που οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και τα αποτελέσματα υποθηκεύουν το μέλλον του Δήμου μας.

Και εδώ ήρθε η μεγάλη έκπληξη, η πρόσκληση του συμβούλιου που ορίστηκε για την Τετάρτη 11-9-2024 θέλοντας να υποβαθμίσει το κυρίαρχο θέμα, βγήκε με άλλα τέσσερα θέματα ημερήσιας διάταξης (ο νομός το επιτρέπει) και με εισηγητή !!!!!! τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καβαλλιεράτο. (Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε)

Ο ερωτών θα δώσει δηλαδή τις απαντήσεις για τα τεκταινόμενα. Κύριοι της δημοτικής αρχής αναλογιστείτε τι έχετε καταφέρει μέσα σε οχτώ μήνες, αφουγκραστείτε τι συμβαίνει γύρω σας, και καταλάβετε επιτέλους ότι δεν έχετε το δικαίωμα να διαλύσετε τα πάντα .Με το να υποτιμάτε εμάς υποτιμάτε ταυτόχρονα και την νοημοσύνη της κοινωνίας που περιμένει απαντήσεις . Η πρακτική αυτή δεν σας τιμά, σταματήστε επιτέλους, αυτό που διαχειρίζεστε δεν σας ανήκει. Να γνωρίζετε ότι όσο και να προσπαθείτε να μας απαξιώσετε δεν θα το καταφέρετε, μαζί με την κοινωνία θα δώσουμε την μάχη και να γνωρίζετε <<καμία μάχη δεν έχει χαθεί πριν δοθεί>> αυτό που ζούμε δεν μας αξίζει!

Για τους ‘’ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ΄΄
Ο επικεφαλής της παράταξης
Καβαλλιεράτος Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμης

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!