ΠΑΣΟΚ: Ανακηρύχθηκαν επισήμως οι έξι υποψηφιότητες για την προεδρία

98
Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας την Τετάρτη 11/09/2024 τον προβλεπόμενο έλεγχο των υπογραφών που κατατέθηκαν στην Επιτροπή για την ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων του Κινήματος, διαπίστωσε ότι και οι 6 υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό και συγκεκριμένα τη συγκέντρωση υπογραφών είτε του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, είτε της συγκέντρωσης 5000 υπογραφών μελών, σημειώνοντας δε ότι όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν μοναδικές υπογραφές πολλαπλάσιες του προβλεπόμενου ορίου για την ανακήρυξή τους.

Κατόπιν αυτών αποφάσισε ομόφωνα ότι :

Ανακηρύσσει ως υποψήφιους για το αξίωμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά την εκλογική διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου 2024 τους:

ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ
ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ
ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΙΝΗ

Η ΕΔΕΚΑΠ καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να συμβάλουν για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής όλων των μελών και φίλων του Κινήματος στη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, όπως πρώτο το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε.

“Στην κρίσιμη αυτή πολιτική συγκυρία που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αυξάνει δυναμικά τις δυνάμεις του, η συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος”, καταλήγει η Επιτροπή.

Ταυτόχρονα, η ολοκλήρωση, της θεσμικού χαρακτήρα επίσκεψης του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ ως αρχηγού του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος θα σημάνει τυπικά και την είσοδο του ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου.

Την Κυριακή παρουσιάζονται οι υποψήφιοι

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την επίλυση του ζητήματος του ασυμβίβαστου για τον Χάρη Δούκα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος με δική του πρωτοβουλία, συζήτησε με τους εκπροσώπους των υποψηφίων για να βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί ο σκόπελος στο άρθρο 36 του καταστατικού περί ασυμβίβαστου και να δεσμευτούν όλοι γι’ αυτό.

Πλέον, η ερμηνεία του καταστατικού αναμένεται να κλείσει τη συζήτηση, και οι υποψήφιοι θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής μάχης.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!