ΛΑ.ΣΥ. ΣΑΜΗΣ: Nα αξιοποιηθούν τα επτά μικρά διαμερίσματα στην Αγία Ευφημία

546

ΘΕΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΑΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με δυσθεώρητα κόστη για την εξασφάλιση στέγης είτε για αγορά είτε για ενοικίαση.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε πολλές κατηγορίες συνανθρώπων μας. Στα νέα ζευγάρια που 90% αδυνατεί να στεγάσει οικογένεια, στους φοιτητές που ένας σημαντικός αριθμός δεν σπουδάζει γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος ενοικίου, το ίδιο και ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων γιατροί-δάσκαλοι-καθηγητές.

Η μεγάλη αύξηση των τιμών πώλησης, η μειωμένη αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών κυρίως των νέων, το υψηλό κόστος δανεισμού, το ενδιαφέρον των ξένων επιχειρηματιών για τη ” χρυσή βίζα” και των πιο εύπορων ευρωπαίων για εξοχικές κατοικίες, η μετατροπή της στέγης σε επενδυτικό προϊόν για τουριστική κυρίως χρήση, συνιστούν μια τέλεια καταιγίδα που μεγαλώνει τα αδιέξοδα των λαϊκών νοικοκυριών και όσων εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και κυρίως σε τουριστικά μέρη όπως συμβαίνει και στον Δήμο μας.

Ο Δήμος μας έχει στην κατοχή του επτά μικρά διαμερίσματα στην Αγία Ευφημία, ανεκμετάλευτα αυτή τη στιγμή.

Πρότασή μας είναι να δοθούν σε κάποιους που έρχονται να εργαστούν στα όρια του δήμου μας (γιατροί-δάσκαλο-καθηγητές) ή ότι άλλο κατά περίσταση αφού μας βεβαιώσουν για τα περιουσιακά τους στοιχεία, δωρεάν ή με ένα πολύ μικρό συμβολικό ποσό.

Μια πράξη που θα έχει πρακτικό αλλά και πολιτικό πρόσημο ότι δεν μπαίνουν τα πάντα στη μέγγενη της ελεύθερης αγοράς όπου τα πάντα αγοράζονται και τα πάντα πωλούνται.

Ο Δήμος μας πρέπει να δείξει και ένα κοινωνικό πρόσωπο. Δεν μπορεί να λειτουργεί σαν Α.Ε
Χωρίς να απεμπολήσουμε το δικαίωμα του αγώνα- όσων τον κάνουμε- σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική της Ε.Ε και της πατρίδας μας για να ανοίξει ο δρόμος για προσβάσιμη λαϊκή κατοικία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τα τεχνολογικά επιτεύγματα, στο δρόμο της συνολικής ανατροπής μιας βάρβαρης πολιτικής που στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων αντιμετωπίζει κάθε ανθρώπινη ανάγκη ως εμπόρευμα.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΑΜΗΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!