ΠΑΝ. ΚΑΠΠΑΤΟΣ: Νέα Μονάδα Αφαλάτωσης δίνει λύση στο πρόβλημα λειψυδρίας του Δήμου Σάμης

31

Σε συνέχεια της χθεσινής απόφασης της χορήγησης άδειας προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας μιας μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού μέγιστης δυναμικότητας 1000m3/d συνολικής αξίας 800.000,00 ευρώ στο Φισκάρδο, εγκρίθηκε νέα χορήγηση άδειας προσωρινής εγκατάστασης μιας μονάδας αφαλάτωσης στη θέση «Φρύδι» για λογαριασμό του Δήμου Σάμης δυναμικότητας 600m3/d και συνολικής αξίας 217.000,00 ευρώ.

Οι δύο νέες μονάδες αφαλάτωσης δυναμικότητας 1600m3/d θα εξασφαλίσουν επαρκείς ποσότητες νερού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής του Δήμου Σάμης.

Σκοπός είναι η παροχή επί 24 ώρου βάσεως κατάλληλου νερού δίνοντας οριστικό τέλος στο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σάμης τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ανάγκες είναι πολύ αυξημένες.

Η συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στέφανο Γκίκα, τον Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζεται για την υλοποίηση σημαντικών έργων στα νησιά μας με στόχο την συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!