Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Ιθάκη, συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το ζήτημα του προστίμου ύψους 1.562.000 ευρώ που επιβλήθηκε στο Δήμο Σάμης από την Κτηματική Υπηρεσία, σχετικά με τις τουριστικές υποδομές στη διάσημη παραλία του Μύρτου.

Το θέμα έθεσε ο αναπληρωτής δήμαρχος Σάμης, Σπύρος Σπαθής, εκτός ημερήσιας διάταξης , υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη για άμεση διευθέτηση της υπόθεσης.

Αντιμέτωπο με αυτή τη σοβαρή οικονομική υποχρέωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΙΝ αποφάσισε ομόφωνα να διεκδικήσει τη διαγραφή του προστίμου και την παραχώρηση όλης της παραλίας , στο Δήμο Σάμης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε  συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, καθώς και η αποστολή επιστολής προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να ασκηθεί πίεση για την επίλυση του ζητήματος.

Επιπλέον, το θέμα της εξασφάλισης του δημοτικού χαρακτήρα της παραλίας του Μύρτου θα συζητηθεί περαιτέρω στο προσυνεδριακό διάλογο του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι στις 3 Οκτωβρίου 2024.

Η απόφαση της ΠΕΔΙΝ φαίνεται να υποστηρίζει τη στρατηγική ενίσχυσης των τοπικών κοινοτήτων μέσω της διαγραφής υπέρογκων οικονομικών βαρών,και την εξασφάλιση της δημοτικής περιουσίας ,ενέργεια που αναμένεται να προωθήσει την τοπική ανάπτυξη και να εξασφαλίσει καλύτερη διαχείριση των ακτών της περιοχής.

Α.Τ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!