Σήμερα Τρίτη, νωρίς το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο από το προεδρείο της ΕΛΜΕ ΚΙ. Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο νέος πρόεδρος, Γεράσιμος Λάγιος, και ο βετεράνος του κλάδου, Δημήτρης Μαντζουράτος.

 

Ο Γεράσιμος Λάγιος, είναι ένα νέο πρόσωπο στην τοπική πολιτική και συνδικαλιστική κοινότητα. Είναι καθηγητής Χημείας στο Ειδικό Γυμνάσιο Αργοστολίου και έχει επιλέξει να διδάσκει στο νησί τα τελευταία δύο χρόνια. Με καταγωγή από την Πύλαρο από την πλευρά της μητέρας του, ανέλαβε τη θέση μετά τη συνταξιοδότηση της Σοφίας Ποταμιάνου, η οποία άφησε τη δική της σφραγίδα στις διεκδικήσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών.

Σοφία Ποταμιάνου

Ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΕΛΜΕ ΚΙ ευχαρίστησαν θερμά την κ. Ποταμιάνου για την πολύτιμη συμβολή της στον εκπαιδευτικό κλάδο, ευχόμενοι καλή συνέχεια στην προσωπική της ζωή.

Γεράσιμος Λάγιος πρόεδρος ΕΛΜΕ ΚΙ

Ο Γεράσιμος Λάγιος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά, υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί της Κυβέρνησης, σχετικά με τα «περίφημα» 11 μέτρα που εφαρμόστηκαν, είναι απλώς «κούφια λόγια». Επιπλέον, σημείωσε πως συγχωνεύθηκαν πάνω από 1.000 τμήματα σχολείων, ενώ στην Κεφαλονιά καταργήθηκαν 12 τμήματα, ισοδυναμώντας με την κατάργηση ενός ολόκληρου σχολείου. Η αύξηση του αριθμού μαθητών σε κάθε τάξη, που φτάνει έως 27, δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία, ιδιαίτερα για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, και αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης ιογενών λοιμώξεων.

Όσον αφορά το υπουργείο Παιδείας, ο Μάκης Λάγιος κατηγόρησε την πολιτική του για αντικίνητρα προς τους μαθητές που συμμετέχουν σε απεργίες, με μαθήματα στις αργίες.

Δημήτρης Μαντζουράτος , Γεν. Γραμματέας ΕΛΜΕ ΚΙ

Ο Δημήτρης Μαντζουράτος επεσήμανε τα προβλήματα των υποδομών και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των καθηγητών, λόγω των υψηλών ενοικίων, των ακριβών εισιτηρίων  και του γενικότερου κόστους ζωής στο νησί. Κατήγγειλε επίσης την έλλειψη νέων σχολικών κτιρίων τα τελευταία 15-20 χρόνια και τη στασιμότητα στις αναγκαίες υποδομές.

Ακούστε τη συνέχεια της ιδιαίτερας ενδιαφέρουσας συζήτησης για την κατάσταση στα σχολεία των παιδιών σας,  στο video που ακολουθεί .

Επισημαίνουμε ότι αύριο, Τετάρτη, η ΕΛΜΕ ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε διαμαρτυρία στα γραφεία της Β’βαθμιας Εκπαίδευσης στις 12:30 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!