Ρόδη Κράτσα: Πρωτοποριακό ψηφιακό και βραβευμένο έργο αφήσαμε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ποια η συνέχεια;

10

ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 2019-2023
“ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά”

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου: Πρωτοποριακό ψηφιακό και βραβευμένο έργο αφήσαμε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ποια η συνέχεια;

 Ιδιαίτερη ικανοποίηση μας έδωσε η βράβευση της εταιρείας ΙΝΙΤΙΑ συνεργάτη του ΟΤΕ με το βραβείο (ΔΕΗ, ΒΙΤΕ, ΑWARDS) για το πιλοτικό έργο το οποίο εκτέλεσαν με αντικείμενο την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το έργο αυτό το σχεδίασε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή  σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το χρηματοδοτήσαμε από το ΕΣΠΑ Ιονίων νήσων με προϋπολογισμό ύψους 1.600.000 ευρώ, για ν΄αποτελέσει την βάση της ψηφιακής έξυπνης και παραγωγικής Περιφέρειας.

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο αυτό ξεκίνησε από το αρχείο των υπηρεσιών Μεταφορών και ακολούθησαν πάνω από 18 υπηρεσίες όπου εντοπίζονται τα μεγάλά προβλήματα διεκπεραίωσης.

Ψηφιοποιήθηκαν πάνω από 90.000 φάκελοι αδειών οδήγησης και γενικότερα τρία εκατ. αρχεία.

Οφέλη για την παραγωγικότητα των υπηρεσιών, για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ο χρόνος εξυπηρέτησης για τις υπηρεσίες στις οποίες προβλέπεται φυσική παρουσία μειώνεται στο 1/3. Τηρείται η εμπιστευτικότητα των προσωπικών δεδομένων, μειώνεται η εσωτερική γραφειοκρατία και ο χρόνος για τους υπαλλήλους και τους πολίτες. Οι υπάλληλοι έχουν καταλλήλως εκπαιδευθεί.

Η σύμβαση προβλέπει την συνεχή εκπαίδευση και υποστήριξη από την εταιρεία  πάροχο για 2 χρόνια..

  • Ελπίζουμε ότι όλο το πρόγραμμα εφαρμόζεται κανονικά και αποδίδει τα δέοντα.
  • Επιζητούμε να ολοκληρωθούν επιτέλους οι διαδικασίες για έργο (Ψηφιακός Αγροδιατροφικός Χάρτης), ένα έργο που σχεδιάσαμε και για το οποίο εξασφαλίσαμε την χρηματοδότησή του, ύψους 400.000 ευρώ, από το πρόγραμμα ΄΄Αντώνης Τρίτσης,
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!