Καθηγητές, μαθητές και γονείς πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη, νωρίς το μεσημέρι, δυναμική διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Αργοστόλι, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στη συγχώνευση τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Οι διαμαρτυρόμενοι συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας, κ. Μιλτιάδη Μελισσά, για να θέσουν ενώπιόν του τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις τους.

Τα βασικά προβλήματα που επισημαίνουν καθηγητές, γονείς και μαθητές  σχετικά με τα τμήματα των 27 ατόμων είναι τα εξής:

  1. Μείωση της ποιότητας των μαθημάτων: Είναι αδύνατον για τον καθηγητή να καλύψει επαρκώς τις μαθησιακές ανάγκες 27 μαθητών. Ιδιαίτερα ευάλωτα είναι τα παιδιά με γνωστικά προβλήματα, τα οποία κινδυνεύουν να παραμεληθούν, ενώ και τα υπόλοιπα παιδιά δεν θα λαμβάνουν την προσοχή που δικαιούνται.
  2. Υγειονομικοί κίνδυνοι: Σε μια τάξη με 27 παιδιά, η οποία λειτουργεί σαν “κλουβί,” αυξάνονται οι κίνδυνοι για εξάπλωση επιδημιών και ιώσεων.
  3. Ανησυχίες για τη σεισμική ασφάλεια: Γονείς σοβαρές ανησυχίες για το τι θα συμβεί σε περίπτωση σεισμού. Ρώτησαν με αγωνία πώς θα προστατευτούν 27 παιδιά σε μια τέτοια κατάσταση, πώς θα μπορέσουν να εκκενώσουν την τάξη, και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλειά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καθηγητές επιμένουν στη δημιουργία τμημάτων με 20 μαθητές, καθώς θεωρούν ότι αυτός ο αριθμός διασφαλίζει την ποιότητα της διδασκαλίας και επιτρέπει την παροχή της απαραίτητης προσοχής σε κάθε παιδί ξεχωριστά.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που ακολούθησε μεταξύ του κ. Μελισσά και του προέδρου της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, κ. Γεράσιμου Λάγιου, ο Διευθυντής επεσήμανε ότι δεν έχει υπογράψει την απόφαση για τη συγχώνευση και ότι αυτή δεν ήταν δική του πρόταση. Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στο μέτρο που όπως είπε επιβλήθηκε από την Κυβέρνηση.

Όπως φαίνεται, η υπογραφή του, μαζί με αυτές άλλων διευθυντών, έχει αγνοηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι καθηγητές άπλωσαν τα πανό τους και οι μαθητές ύψωσαν τα πλακάτ τους, ενώ όλοι μαζί υποσχέθηκαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα με ακόμα πιο δυναμικές δράσεις.

Στο video μπορείτε να ακούσετε μέρος του διαλόγου μεταξύ κ. Μελισσά , κ. Λάγιο αλλά και καθηγητών και γονιών:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!