Με θέμα τα τεχνικά έργα των Δήμων των Ιονίων Νήσων οι συναντήσεις του Προέδρου της ΠΕΔ-ΙΝ

91

 Με θέμα τα τεχνικά έργα των Δήμων των Ιονίων Νήσων οι συναντήσεις του Προέδρου της ΠΕΔ-ΙΝ & Δημάρχου Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλου

 Με κύριο θέμα συζήτησης τα τεχνικά έργα, ξεκίνησαν οι επισκέψεις του Προέδρου Γ. Στασινόπουλου και στελεχών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ-ΙΝ) σε Δήμους των Ιονίων Νήσων, και συγκεκριμένα στους Δήμους Ιθάκης, Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν τα εξής:

  1. Καταγραφή των έργων: Συγκεντρώθηκαν στοιχεία για πρόσφατα ολοκληρωμένα έργα, έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για ενταγμένα έργα σε προγράμματα που είναι στη φάση ωρίμανσης. Παράλληλα, έγινε σχεδιασμός νέων έργων και αναζήτηση χρηματοδοτικών πηγών.
  1. Συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ): Δόθηκε έμφαση στη συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού και Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ/ΠΠΑ) της ΠΙΝ.
  1. Ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού: Αναδείχθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων με κατάλληλα στελέχη, που θα διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση, αλλά και τη διάθεση να παραμείνουν στους Δήμους.
  1. Τεχνική βοήθεια: Συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής τεχνικής βοήθειας, που ιδανικά θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις δομές των Δήμων. Επιπλέον, εξετάστηκε η προσέλκυση ειδικοτήτων μέσω συνεργασιών με υφιστάμενους ή νέους αναπτυξιακούς οργανισμούς άλλων Δήμων και της Περιφέρειας.
  1. Στενότητα ρευστότητας: Διαπιστώθηκε η έλλειψη ρευστότητας στα έργα που εκτελούνται, η οποία αποτελεί κοινό πρόβλημα για όλους τους δήμους.

Με την ολοκλήρωση των επαφών και στους υπόλοιπους 7 δήμους, η ΠΕΔ-ΙΝ θα επεξεργαστεί τα θέματα που προέκυψαν, προκειμένου να επιδιώξει την ένταξη νέων προγραμμάτων και έργων για την περαιτέρω ανάπτυξη των 11 Δήμων της περιοχής.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!