Με απόφαση της λιμενικής αρχής η πλωτή γέφυρα της Λευκάδας έκλεισε επ’ αόριστο για την διέλευση των πλοίων, επειδή έληξε το Πιστοποιητικό Ασφαλείας!

Η ΑΝΑΣΑ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως από τον περασμένο Ιούλιο όπου με σχετική επερώτηση ενημέρωνε για την λήξη της εργολαβικής σύμβασης για τον «Δεξαμενισμό και συντήρηση της πλωτής γέφυρας» ήδη από 11/05/2024.

Οι απαντήσεις που έδωσε η περιφερειακή αρχή δεν έπεισαν κανένα.

Και το μοιραίο επήλθε, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ναυσιπλοΐα και την τουριστική οικονομία της Λευκάδας αλλά και συνολικά της Δυτικής Ελλάδας.

Ως γνωστόν η χρηματοδότηση είναι κυβερνητική υποχρέωση και η διαγωνιστική διαδικασία και παρακολούθηση υποχρέωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Πρακτική που ακολουθήθηκε με επιτυχία από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ το 2018 σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο.

Δυστυχώς τώρα καμμιά από τις δύο πλευρές δεν έκανε την δουλειά της.

Η μεν περιφερειακή αρχή άργησε να αντιληφθεί την σοβαρότητα του θέματος αλλά και όταν επισημάνθηκε από την παράταξή μας δεν έσπευσε να επιληφθεί αποτελεσματικά, η δε κυβέρνηση αρνείτο πεισματικά να χρηματοδοτήσει την συνέχιση του έργου (2,5-3,0 εκατομμύρια ευρώ) επικαλούμενη οικονομική δυσπραγία!

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η ΑΝΑΣΑ καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ να χρηματοδοτήσει άμεσα το έργο και την περιφερειακή αρχή να προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία με συντετμημένες χρονικές προθεσμίες, ώστε να επανέλθει η κανονική λειτουργία στην γέφυρα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!