A/Δ Σπύρος Σπαθής : Η Κτηματική επέβαλλε πρόστιμο 1.562.000 ευρώ για την παραλία του Μύρτου-Δεν μας απάντησαν ποτέ στο αίτημά μας και …

αν δεν ανοίγαμε την ακτή θα υπήρχε οικονομικός όλεθρος για τον τουρισμό της Κεφαλονιάς

288

Αναδημοσιεύουμε τις δηλώσεις του αναπληρωτή Δημάρχου Σάμης Σπύρου Σπαθή στον ραδιοφωνικό σταθμό Ζακύνθου  https://prisma902.gr/

«Όπως ξέρετε φέτος για την παραχώρηση των παραλιών έγινε ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

Η παραλία Μύρτος στην Κεφαλονιά έχει ειδικό καθεστώς και παραχωρείται τα τελευταία 22 χρόνια στο Δήμο Σάμης.

Οι προϋποθέσεις φέτος ήταν τέσσερις: Α) Να εγγυηθεί ο Δήμος Σάμης ότι δεν θα νοικιάσει τη συγκεκριμένη παραλία σε ιδιώτες. Β) Να διαχειριστεί την ακτή ο ίδιος ο Δήμος. Γ) Η παραχώρηση αφορούσε 2.000 τετραγωνικά μέτρα για 100.000 ευρώ και Δ) Να εξουσιοδοτήσουμε τον Δήμαρχο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως και έγινε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς στις 17 Ιουνίου κάναμε αίτηση προς την Κτηματική και στείλαμε τοπογραφικό και τις συντεταγμένες της περιοχής που θα διαχειριστούμε, περιμένοντας την απάντηση της Κτηματικής Υπηρεσίας και τη σχετική έγκριση.

Δυστυχώς όμως, αυτή δεν ήρθε ποτέ και στις 25 Ιουνίου ο Δήμαρχος Σάμης καυτηρίασε αυτή την συμπεριφορά με ανακοίνωσή του. Καταλαβαίνεται ότι χωρίς τον Μύρτο ο τουρισμός στην Κεφαλονιά θα ήταν μειωμένος και θα οδηγούμασταν σε οικονομικό όλεθρο.

Αποφασίσαμε να μην περιμένουμε άλλο και στις 29 Ιουνίου, όπως κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ανοίξαμε την παραλία, που είχε τουαλέτες, καντίνα και ξαπλώστρες.

Μετά από 30 ημέρες, δηλαδή προς τα τέλη Ιουλίου, εμφανίστηκε η Κτηματική και διενήργησε έλεγχο. Μας βεβαίωσε πρόστιμο 300.000 ευρώ για τις ξαπλώστρες και 1.262.000 ευρώ για την καντίνα, την οποία και σφράγισε! Το συνολικό πρόστιμο ανέρχεται σε 1.562.000 ευρώ για τον Δήμο Σάμης και είναι εξοντωτικό.

Έχουμε απευθυνθεί στον Βουλευτή Κεφαλονιάς, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον, στην ΚΕΔΕ, αλλά και στην ΠΕΔΙΝ, ώστε όλοι μαζί να πιέσουμε και το πρόστιμο να διαγραφεί.

Ο Μύρτος για την Κεφαλονιά είναι ό,τι η Ακρόπολη για την Αθήνα. Δεν μπορείς να έχεις μια παραλία ανοιχτή, χωρίς να διαθέτει καντίνα για να παίρνει ένα νερό ο λουόμενος. Ούτε και θα επιτρέψουμε ο Μύρτος να δοθεί σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δημάρχους των Ιονίων Νήσων, οι οποίοι στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ στην Ιθάκη αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν το αίτημά μας για τη διαγραφή του προστίμου. Είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε επιστολή μέχρι και στον Πρωθυπουργό για το θέμα αυτό…” κατέληξε ο κ. Σπαθής.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!