ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: Κοινή παρέμβαση της αντιπολίτευσης για την παράταση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

79

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η σντιπολίτευση του Δήμου Αργοστολίου συντονίζει τα βήματά της στην τακτική απέναντι στη δημοτικό αρχή με μια νέα πρωτοβουλία. Θέτουν από κοινού το αίτημα της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο το οξύ πρόβλημα της καταγραφής των περιουσιών στο Κτηματολόγιο της Κεφαλονιάς.

Η ανακοίνωση:

Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

Με την παρούσα θα θέλαμε να ζητήσουμε να εισάγετε, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Κανονισμού, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της χορήγησης παράτασης από την Πολιτεία της προθεσμίας για την περαίωση της διαδικασίας δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο και της διόρθωσης των εσφαλμένων κτηματολογικών εγγραφών.

Το θέμα θεωρείται κατεπείγον διότι η προθεσμία λήγει στις 30/11/2024, ημερομηνία που με βεβαιότητα είναι αδύνατον να δηλωθούν όλες οι ιδιοκτησίες και να διορθωθούν οι εσφαλμένες κτηματολογικές εγγραφές, λόγω του μεγάλου αριθμού αυτών, αλλά και των δυσλειτουργιών της Διοίκησης και του Κτηματολογίου.

Σε περίπτωση μη χορήγησης παράτασης της προθεσμίας εκατοντάδες συνδημότες μας κινδυνεύουν να απωλέσουν τις ιδιοκτησίες τους, διότι, στις υπό κτηματογράφηση περιοχές, δε θα προλάβουν να τις δηλώσουν και στις κτηματογραφημένες περιοχές (Αργοστόλι, Φαρακλάτα, Διλινάτα, Φάρσα, Κουρουκλάτα, Θηνιά κλπ) να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες να τις διορθώσουν, με συνέπεια πολλές από αυτές να καταλήξουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Εισηγητή του θέματος ορίζουμε τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Λυκούδη.

Με εκτίμηση
Γιάννης Λυκούδης
Αλέξανδρος Παντελειός
Νικόλαος Ανουσάκης

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!