Παύλος Γερουλάνος: «Κλείνω την προεκλογική μου εκστρατεία στην Κεφαλονιά γιατί είστε το πιο δύσκολο και απαιτητικό κοινό και χρειαζόμουν προπόνηση πριν έρθω»

Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ήταν μια εκδήλωση με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς πραγματοποιήθηκε σε έναν χώρο σπάνια επιλεγόμενο για πολιτικές εκδηλώσεις – την επιβλητική Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, έναν τόπο που αποπνέει γνώση και ιστορία, περιτριγυρισμένος από σπάνια βιβλία και τη διαχρονική μυρωδιά του χαρτιού.

Η άφιξη στην Κοργιαλένειο

Ο Παύλος Γερουλάνος, ευδιάθετος και συνειδητοποιημένος, απευθύνθηκε στο απαιτητικό κοινό της Κεφαλονιάς, ένα κοινό που «δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο» και θέτει πάντα ερωτήματα που απαιτούν σαφείς και καλά τεκμηριωμένες απαντήσεις. «Έπρεπε να έρθω εδώ, αφού έχω εμπεδώσει καλά αυτά που προτείνω, για να μη μου λέτε ‘Ωραία Παύλο, αλλά ξέρεις, είναι και αυτό…’» δήλωσε χαρακτηριστικά, αποδεικνύοντας πως αντιλαμβάνεται πλήρως το πνεύμα του νησιού ως Κεφαλονίτης.

Τον υποψήφιο πρόεδρο καλωσόρισε και προλόγισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρος Λευτέρης Κρητικός. Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στην αφοσίωση και τη συνέπεια του Παύλου Γερουλάνου, σημειώνοντας: «Δεν θα ψηφίσουμε τον Παύλο επειδή είναι Κεφαλονίτης, αλλά επειδή είναι συνεπής και πάντα παρών.»

Ανάμεσα στο ακροατήριο βρίσκονταν πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες, όπως οι πρώην Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Καλαφάτης και Χρήστος Βερελής, ο πρ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Μοσχόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός, η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παπαναστασάτου, ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος, ο πρ. Νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αργοστολίου Μίνα Γαβριελάτους, Διονύσης Τρωιάννος και Δημήτρης Κεκάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου Διονύσης Αραβαντινός, οι πρ. δήμαρχοι Μάρκος Κοτσιλίνης και Ανδρέας Ζαπάντης,  ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κωνσταντάτος καθώς και δεκάδες στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Η αίθουσα ήταν γεμάτη, με το ενδιαφέρον για την ομιλία να είναι ιδιαίτερα έντονο.

Στην ομιλία του, ο Παύλος Γερουλάνος πραγματοποίησε μια εκτενή ανασκόπηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, εστιάζοντας στις ιδεολογικές συγχύσεις και την ανάγκη ανανέωσης. Τόνισε ότι οι αλλαγές που χρειάζεται το κόμμα δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς την αλλαγή ηγεσίας, υπογραμμίζοντας το δικό του όραμα για ένα ΠΑΣΟΚ πιο συνδεδεμένο με τις αρχές του και τις αξίες του.

Το ακροατήριο παρακολούθησε με ενδιαφέρον, προσφέροντάς του στο τέλος θερμό χειροκρότημα και τη σιγουριά ότι ο Γερουλάνος θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Το συναίσθημα στην αίθουσα ήταν έντονο: αν καταφέρει να μπει στον δεύτερο γύρο, όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά.

Η προεκλογική εκστρατεία του Παύλου Γερουλάνου ήταν μια από τις πιο έντονες και αποτελεσματικές των τελευταίων ετών. Με υπομονή και ψυχραιμία, επισκέφθηκε κάθε γωνιά της χώρας, θέτοντας στο επίκεντρο προτάσεις και ιδέες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής. Πρόκειται για έναν πολιτικό ώριμο, έμπειρο, με ευθύτητα και αξιοπρέπεια, κάτι που φαίνεται να εκτιμά βαθιά η βάση του ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι ο Παύλος Γερουλάνος είναι ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να ηγηθεί μιας δυναμικής αντιπολίτευσης, κάτι που το κόμμα χρειάζεται επιτακτικά.

Τώρα, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στις αυριανές εκλογές. Κυριακή κοντή γιορτή, όπως λέει η παροιμία, και η κάλπη θα δείξει αν οι προσδοκίες της βάσης για τον Παύλο Γερουλάνο θα γίνουν πραγματικότητα.

Εν τω μεταξύ κυκλοφόρησε και το τελευταίο δελτίο τύπου που Παύλου Γερουλάνου, η τελευταία προτροπή πριν την κάλπη προς τα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ:

Ηρθε η ώρα!

Στις 6 Οκτωβρίου ζητώ την ψήφο σας. Με την εμπιστοσύνη σας, να πάμε στον δεύτερο γύρο!  Και στις 13 Οκτωβρίου, εγγυώμαι αλλαγή ηγεσίας, στο ΠΑΣΟΚ.Εγγυώμαι την απαρχή μιας νέας πορείας νίκης, για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Για την Ελλάδα. Για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.Σας ευχαριστώ για την αγάπη, την εμπιστοσύνη, για όσα ζήσαμε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο. 

=================

√ Φωτογραφίες απο τη συγκέντρωση στο Αργοστόλι.

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/kefaloniapress.gr/photos_by

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!