Η ΤΕ Αργοστολίου του ΠΑΣΟΚ αποχαιρετάει με σεβασμό και συγκίνηση τη Βάσω Παπανδρέου

54
Αποχαιρετούμε με σεβασμό και συγκίνηση τη Βάσω Παπανδρέου, εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Το σοβαρό και δυναμικό προφίλ της, αλλά και μια σειρά από πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα που σφραγίστηκαν με την υπογραφή της, ανέδειξαν τη Βάσω Παπανδρέου σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές και δημοφιλείς προσωπικότητες του ΠΑΣΟΚ, καταγράφοντας ένα ρεκόρ ψήφων που πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί.
Ως η πρώτη γυναίκα Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε πρωτοπόρους προοδευτικούς δρόμους με την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Χάρτα, την κατοχύρωση του κοινωνικού διαλόγου, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και της μητρότητας καθώς και την εμπέδωση της ισότητας των φύλων.
Υπηρέτησε με σθένος και δυναμισμό χωρίς συμβιβασμούς τις πολιτικές θέσεις της. Ως Υπουργός ταυτίστηκε με σημαντικές μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονισμού του κράτους και ανασυγκρότησης του παραγωγικού δυναμικού της χώρας.
Τη δεκαετία του ’50 και του ’60, μια νέα γυναίκα από την επαρχία, κόρη αγροτών, ακόμη και το να σπουδάσει Οικονομία στην Αθήνα έμοιαζε με όνειρο θερινής νυχτός. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτό το ίδιο κορίτσι, η Βάσω, από το χωριό Βαλιμίτικα του Αιγίου, όχι μόνο θα αποφοιτούσε από την τότε Ανωτάτη Εμπορική, αλλά θα έφευγε στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά. Και θα κατέληγε να εργάζεται ως ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της!
Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την ιστορική εφημερίδα του τοπικού ΠΑΣΟΚ “Αλλαγή”, στη συγκέντρωση στο Αργοστόλι (16/10/1981) ,της ιστορικής νίκης του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου 1981
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!