Φαραντούρης: «Το σχέδιο μου για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία»

Το οργανωτικό μοντέλο του κόμματος όπως το οραματίζεται ανέπτυξε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νικόλας Φαραντούρης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββατοκύριακου (19-20/10). Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο κινείται σε 10 άξονες ανασυγκρότησης, μεταξύ των οποίων ο ορισμός δύο αντιπροέδρων, με διαφορετικούς κομβικούς ρόλους, έναν για την περιφέρεια και έναν για την παραγωγή προγράμματος και θέσεων, περιφερειακής συγκρότησης κ.α.. Επίσης προτείνει να μην υπάρχουν «μέλη μιας χρήσης», αλλά θέσπιση εξάμηνης θητείας ως ελάχιστο προαπαιτούμενο για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου.

Τα 10 σημεία του υποψήφιου Προέδρου για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι:

  1. Η πολιτική εγκαθιδρύεται. Στο καταστατικό μας συνέδριο αμέσως μετά την εκλογή προέδρου προσδιορίζουμε πολιτική λειτουργία και όχι απλά εκλογική διαδικασία. Από τα μέλη μας στις περιφερειακές οργανώσεις, στην ηγεσία και στο Συνέδριο διαμορφώνουμε το διετές πλάνο δράσης του κόμματος και το κυβερνητικό πρόγραμμα. Ετσι εννοώ τη δημοκρατία, τη συμμετοχή, την πολιτική. Και η προετοιμασία του Καταστατικού θα είναι ένα γεγονός για τη χώρα, για την πληθυντική αναγέννηση και όχι μια μονοκομματική ηγεμονία.

  2. Γινόμαστε το πρώτο κόμμα που αλλάζει τη ροή αποφάσεων και συμμετοχής αντιστρέφοντας το πυραμιδικό σύστημα. Προτάσεις και προγραμματικές θέσεις από τα κάτω προς τα πάνω και όχι απ’ τα πάνω προς τα κάτω.

  3. Η Νομαρχιακή Επιτροπή γίνεται ο πυρήνας κομματικής ζωής σε κάθε νομό.

  4. Το Περιφερειακό Συμβούλιο σε κάθε περιφέρεια της χώρας γίνεται ο χώρος πολιτικής και εκλογικής ζύμωσης, η βάση παραγωγής και ανάδειξης πολιτικής. Ανά τακτά καθορισμένα διαστήματα προωθεί πολιτικές προτάσεις στην ηγεσία. Είναι η βάση πολιτικής ανανέωσης του κόμματος.

  5. Οργανώσεις Μελών μπορούν να δημιουργηθούν οπουδήποτε γεωγραφικά, επαγγελματικά και θεματικά από τουλάχιστον 15 άτομα.

  6. Θεσπίζεται η θέση δύο αντιπροέδρων του κόμματος. Ο ένας υπεύθυνος για την περιφέρεια και ο άλλος υπεύθυνος για την παραγωγή προγράμματος και θέσεων.

  7. Το Ιδρυμα «Νίκος Πουλαντζάς» αναλαμβάνει την επιμόρφωση στελεχών στην οποία δίνουμε μεγάλο βάρος. Το Ιδρυμα αναλαμβάνει ρόλο για την περιφερειακή ανάπτυξη και αυτοδιοίκηση και διασυνδέεται εξωστρεφώς με διεθνή ιδρύματα προοδευτικών πολιτικών.

  8. Βάζουμε τέρμα στα μέλη μιας χρήσης. Θεσπίζεται η εξάμηνη θητεία ως ελάχιστο προαπαιτούμενο για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου σε όλα τα μέλη. Ταυτόχρονα απαιτείται διετής θητεία για να μπορεί να εκλεγεί κάποιος σε θέση μέλους Ν.Ε. και πάνω.

  9. Ψηφιακή σύγκλιση του κόμματος με την κοινωνική και πολιτική λειτουργία του.

  10. Κόμμα διαυγές, με λογοδοσία και απολογισμό για κάθε όργανο, με απολογισμό στα μέλη του και στον ελληνικό λαό.

Γραφείο Τύπου

Νικόλας Φαραντούρης: Υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Ευρωβουλευτής / Τhe Left, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!