Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις

19

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: Λ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ 119, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 28100
Τηλ. Επικ.: 26710 22262 και 6970231864
Email: ergatikokentroki@gmail.com και grammateiaekki@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης στηρίζει τις απεργίες των ναυτεργατών όλης της χώρας, των λιμενεργατών στους προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ του Πειραιά, των μεταλλεργατών στην Ν/Ζ Περάματος, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό.

Ήδη απεργούν από σήμερα 22/10 και αύριο 23/10 οι συνάδελφοι ναυτεργάτες στην ακτοπλοΐα.

Αύριο Τετάρτη 23/10 στον δρόμο θα βρίσκονται οι Εκπαιδευτικοί που παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία, κόντρα στις συγχωνεύσεις τμημάτων, για αυξήσεις στους μισθούς με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο “Σπίτι του Δασκάλου” αλλά και οι Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο που παλεύουν με τη σειρά τους για υπογραφή Κλαδικών Τοπικών ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις που θα εξασφαλίζουν τα σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, για ατομικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας τους, επέκταση του επιδόματος ανεργίας, και άλλα.

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου απεργούν οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, απαιτώντας την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης με γενναίες αυξήσεις, άμεση λήψη μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια σε γιαπιά, εργοτάξια κλπ, την διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Στηρίζουμε το κάλεσμα της Προσωρινής Διοίκησης του Σωματείου για συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Προετοιμάζουμε όλοι μαζί την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 20 του Νοέμβρη για να σταματήσει η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, όλων των λαών της Μέσης Ανατολής που μακελεύει το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ με την αμέριστη στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Για να πάψουν οι χώροι δουλειάς και τα σχολεία μας να θυμίζουν κρεματόρια. Για να ακουστεί ξανά, καθαρά και δυνατά, το σύνθημα που ενώνει εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους: Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, τους εργαζόμενους, τον λαό της Κεφαλονιάς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε κάθε κλάδο που αγωνίζεται και σηκώνει κεφάλι, να ενισχύσει τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!