ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία αύριο 23/10 για όλους τους εκπαιδευτικούς της Α’βαθμιας’ & Β’θμιας εκπαίδευσης

89

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς & Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Απαντάμε ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ της Κυβέρνησης και υπερασπίζουμε το Δημόσιο σχολείο με μαζική συμμετοχή στην Πανεκπαιδευτική απεργία στις 23/10/2024.

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την άθλια και πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά μεθόδευση της Κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας, να σταματήσει με κάθε τρόπο την αυριανή 24ωρη απεργία της ΔΟΕ (23/10/2024) προσφεύγοντας στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη.

Η απεργία που έχει αιτήματα μεταξύ των άλλων τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ, μπήκε στο στόχαστρο του υπουργού παιδείας και της Κυβέρνησης που επικαλούμενοι τον Νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/21), ζήτησαν από το δικαστήριο όχι μόνο να την κηρύξει παράνομη, αλλά ουσιαστικά ζητούν την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στην απεργία.

Ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντιδρώντας στην ποινικοποίηση των αγώνων και στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης κήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να δώσουν την πρέπουσα απάντηση εκτός των άλλων και στον πρωτοφανή αυταρχισμό της Κυβέρνησης που θυμίζει άλλες εποχές.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην κοινή απεργιακή συγκέντρωση Δασκάλων και Καθηγητών έξω από το «Σπίτι του Δασκάλου» στις 11:00

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 22/10/2024 Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς– Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!