Π.ΚΑΠΠΑΤΟΣ: Αυξάνεται η μοριοδότηση για την εντοπιότητα στις προσλήψεις για τους μόνιμους κατοίκους Κεφαλονιάς-Ιθάκης

58

Χθες είχα την τιμή να τοποθετηθώ στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη δημόσια διοίκηση στη χώρα μας. Με αυτό το νομοσχέδιο, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα Δημόσιο πιο γρήγορο, πιο αποτελεσματικό και πιο κοντά στις ανάγκες του πολίτη.

Το κύριο μέλημα μας είναι η επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ώστε να μπορούμε να καλύπτουμε ταχύτερα τα κενά που υπάρχουν σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Οι καθυστερήσεις στις προσλήψεις ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα, που πολλές φορές οδηγούσε σε σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές, όπως τα νησιά και οι ορεινοί δήμοι, μεταξύ αυτών και η Κεφαλλονιά και η Ιθάκη μας. Με τις νέες ρυθμίσεις, δίνουμε έμφαση στη μοριοδότηση της εντοπιότητας, ώστε να ενθαρρύνουμε τους ντόπιους να παραμείνουν και να εργαστούν στον τόπο τους.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που καλύπτει το νομοσχέδιο είναι η εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου συστήματος κινήτρων και ανταμοιβών για τους δημόσιους υπαλλήλους. Είναι καιρός να αναγνωριστεί η προσπάθεια όσων εργαζομένων δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί. Η επιβράβευση αυτών των προσπαθειών, όχι μόνο σε επίπεδο ηθικό αλλά και οικονομικό, είναι απαραίτητη για να ενισχύσουμε την απόδοση των δημόσιων υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους πολίτες.

Αυτό το νομοσχέδιο βελτιώνει επίσης το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να είναι πιο δίκαιο και διαφανές. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε δημόσιος υπάλληλος που προσφέρει ουσιαστική εργασία αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται γι’ αυτό, ενώ ταυτόχρονα προωθούμε μια κουλτούρα λογοδοσίας και διαφάνειας στο Δημόσιο.

Κατά την ομιλία μου, αναφέρθηκα και σε σημαντικές τροπολογίες που ενισχύουν το νομοσχέδιο. Για παράδειγμα, με τη χρήση τεχνολογίας στη δικαιοσύνη, διευκολύνουμε τη διαδικασία εξέτασης μαρτύρων και κατηγορουμένων από απόσταση, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους. Επίσης, δίνουμε τη δυνατότητα στους δήμους να συνεχίσουν να απασχολούν άτομα με αναπηρία που ήδη εργάζονται σε κοινωφελείς επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας τη συνέχεια στην απασχόλησή τους. Τέλος, με τις ρυθμίσεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», διευκολύνουμε τη μετάταξη των εργαζομένων, διασφαλίζοντας την παροχή ζωτικής σημασίας υπηρεσιών σε όσους το χρειάζονται περισσότερο.

Αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα σημαντικό βήμα για να φτιάξουμε ένα κράτος που στέκεται πραγματικά δίπλα στον πολίτη. Ένα κράτος που λειτουργεί γρήγορα, με διαφάνεια, και που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής μας. Είναι ένα βήμα που φέρνει το Δημόσιο πιο κοντά στις ανάγκες και την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.

Δείτε την τοποθέτησή μου στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://shorturl.at/9HSVy

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!