Μετά την ανήκουστη απόφαση του δικαστηρίου, που χαρακτήρισε παράνομη την 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών, η σημερινή κινητοποίηση δέχτηκε σοβαρό πλήγμα στη συμμετοχή.

Η απόφαση αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει τις ακραίες τακτικές καταστολής του δικαιώματος στην απεργία, που εφαρμόζει η κυβέρνηση μέσω των δικαστηρίων, στέλνοντας σαφές μήνυμα υπονόμευσης των εργατικών αγώνων.

Παρόλο το δικαστικό χτύπημα, η ΑΔΕΔΥ, αργά το βράδυ της Τρίτης, κήρυξε νέα 24ωρη απεργία στον τομέα της εκπαίδευσης, όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει. Ωστόσο, χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές δεν έκαναν πίσω. Από άκρη σε άκρη της χώρας, συμμετείχαν δυναμικά στις απεργίες και στις πορείες, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές που θίγουν τη δημόσια παιδεία και τα δικαιώματά τους.

Στο Αργοστόλι, οι εκπαιδευτικοί, μαζί με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, συγκεντρώθηκαν στο «Σπίτι του Δασκάλου», στην οδό Ριζοσπαστών. Οι πρόεδροι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΛΜΕ ΚΙ), καθώς και του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς, εκφώνησαν ομιλίες, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την αντισυνταγματική προσπάθεια καταστολής της απεργίας. Παράλληλα, ανέδειξαν τις διεκδικήσεις τους, οι οποίες αφορούν την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης, την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών.

Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε πορεία προς το Διοικητήριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και το Δημαρχείο Αργοστολίου, όπου εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών έθεσαν επί τάπητος τα αιτήματα της απεργίας, ζητώντας τη στήριξη των τοπικών αρχών.

Ο αγώνας, όπως δήλωσαν, συνεχίζεται αδιάκοπα, με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!