Συνάντηση Φαραντούρη – Ευρωπαίας Εισαγγελέως

47

Με την Ευρωπαία Εισαγγελέα Kristel Siitam-Nyiri και τον Σύμβουλο Διαθεσμικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας συναντήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, με αντικείμενο θέματα χρηματοδοτήσεων και ευρωπαϊκού προϋπολογισμού 2025.

Η Εισαγγελέας Siitam -Νyiri εκτελεί χρέη Διευθύντριας επί των οικονομικών, ενώ ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης, έχει οριστεί Εισηγητής του Προϋπολογισμού εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος ιδίως αναφορικά με τις αρμοδιότητες και τη διευκόλυνση της επιχειρησιακής δυνατότητας της Αρχής στην πάταξη της διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποστείλει στην Ελληνική Κυβέρνηση προειδοποιητική επιστολή για κακή ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με τις αρμοδιότητες ελέγχου και κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ενώ στο στόχαστρο της Αρχής βρίσκονται πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και άλλες υποθέσεις διαφθοράς.

Γραφείο Τύπου

Νικόλας Φαραντούρης: Υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Ευρωβουλευτής / Τhe Left, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!