ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Αργοστόλι, 25.10.2024
Αρ. Δελτίου: 79

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Η παρουσία της Περιφερειακής Αρχής στα δρώμενα του τόπου μας εγγυάται πλέον μία σωστή , προγραμματισμένη και αξιοπρεπή αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.

Η θέληση της διαχείριση του προβλήματος της εκ δεκαετούς στασιμότητας και της επίλυσης της επισκευής των Εργατικών κατοικιών από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νεκτάριο Αραβαντινό βρήκε γόνιμο έδαφος στον Υφυπουργό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, στην Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης κ Μαρία Κλεάνθη, στον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη και τον βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτο.

Η ενεργοποίηση αυτή είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα για την επίλυση ενός προβλήματος που λίμναζε επί 11 ολόκληρα χρόνια . Η υπογραφή των υπευθύνων δηλώσεων από τους ιδιοκτήτες των Εργατικών κατοικιών στο Υπουργείο δίνει την δυνατότητα για την άμεση διαχείριση της επισκευής τους βάσει της μελέτης της ΚΤΥΠ ΑΕ . Επι πλέον η απόφαση για κάλυψη των ενοικίων των σεισμοπλήκτων έως το 2027 δίνει και το χρονοδιάγραμμα της επισκευής .

Με την πράξη αυτή ανοίγει πλέον και η διαχείριση της μελέτης για την ανέγερση των νέων κατοικιών των σεισμοπλήκτων των οποίων τα σπίτια γκρεμίστηκαν από τους σεισμούς του 2014.

Η δική μας βέβαια άποψη είναι ότι το έργο της ανέγερσης των κατοικιών έπρεπε να είχε τελειώσει. Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ παραμένει εγγυητής της συνολικής αποκατάστασης υποδομών, κατοικιών και μνημείων των σεισμών του Ληξουρίου του 2014 .

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!