ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ: Μείζον ηθικό θέμα η εμπλοκή της ΔΕΥΑΚ στις εκλογές του Επιμελητηρίου

58

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με την παρούσα ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ την μεθόδευση της Διοίκησης της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, να παρουσιάσει ως επείγον θέμα την ανάδειξη των εκπροσώπων της Επιχείρησης που θα λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες του Επιμελητηρίου και να ζητήσει την ψήφιση του, ως κατεπείγοντος, διά περιφοράς. Το θέμα αυτό σε καμία περίπτωση δεν ήταν κατεπείγον αφού η καταληκτική προθεσμία κατάθεσης των σχετικών εξουσιοδοτήσεων των νομικών προσώπων στους εκπροσώπους τους που θα ψηφίσουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου είναι η 11η Νοεμβρίου 2024 δηλαδή σε 18 ημέρες. Μέχρι τότε θα μπορούσε να συγκληθεί το Δ.Σ. και να ληφθεί η απόφαση διά ζώσης. Για να μην νομιμοποιήσω την παράτυπη αυτή διαδικασία δεν συμμετείχα στην διά περιφοράς εκλογή.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή του Προέδρου της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ κου Σταύρου Σπαθή και υποψήφιου προέδρου στις εκλογές του Επιμελητηρίου να προτείνει ως εκπρόσωπο της Επιχείρησης τον κ. Άγγελο Γαλάτη, εν ενεργεία σύμβουλο του Επιμελητηρίου με την παράταξη του, συνιστά πρωτοφανές ηθικό ατόπημα. Αν δε, όπως λένε οι φήμες, ο κ. Γαλάτης είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου τότε η επιλογή του κ. Προέδρου συνιστά μείζον ηθικό θέμα, καθώς δε μπορεί να εκπροσωπεί την Επιχείρηση στις αρχαιρεσίες πρόσωπο που συμμετέχει σε αυτές ως υποψήφιος σύμβουλος.

Η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ δεν πρέπει να εμπλέκεται στις εκλογές του Επιμελητηρίου, πολλώ δε μάλλον όταν ο Πρόεδρος της Επιχείρησης είναι ταυτόχρονα και υποψήφιος Πρόεδρος στο Επιμελητήριο και για αυτό τον λόγο η άποψη μου είναι ότι η Επιχείρηση δεν πρέπει να ορίσει εκπροσώπους που θα ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες του Επιμελητηρίου και ακόμα και αν ορίσει αυτοί να μην προσέλθουν να ψηφίσουν.

Γεράσιμος Παπαναστασάτος
Μέλος του Δ.Σ. της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!