Δήλωση του Βουλευτή Παναγή Καππάτου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

14

Η σημερινή ημέρα αποτελεί μία από τις πιο φωτεινές σελίδες της νεότερης ιστορίας μας. Η 28η Οκτωβρίου 1940, ημέρα του ΟΧΙ, μας υπενθυμίζει την αποφασιστικότητα και την ενότητα του ελληνικού λαού, που στάθηκε με θάρρος απέναντι στην απειλή του φασισμού και υπερασπίστηκε την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας.

Η θυσία και η γενναιότητα των προγόνων μας αποτελούν διαχρονικό φάρο. Η ιστορία της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι απλώς μια ανάμνηση του παρελθόντος, αλλά ένα σύμβολο της δύναμης που επιδεικνύει ο ελληνισμός όταν αγωνίζεται για τα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Σήμερα, καλούμαστε να αντλήσουμε έμπνευση από το παράδειγμα του ’40, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις με την ίδια αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα. Οι καιροί μπορεί να αλλάζουν, αλλά το πνεύμα του ελληνισμού παραμένει άσβεστο. Η μνήμη εκείνων που αγωνίστηκαν για την πατρίδα μάς καλεί να παραμείνουμε ενωμένοι και να προχωράμε με θάρρος για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας μας.

Τιμούμε και σεβόμαστε όσους έγραψαν με χρυσά γράμματα την ιστορία μας και δίνουμε στη μνήμη τους, τη δική μας υπόσχεση, να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια Ελλάδα δυνατή και περήφανη.

Χρόνια Πολλά σε όλους και σε όλες!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου! Ζήτω η Ελλάδα!

 

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!