ΕΔΑ-ΚΙ: Ομόφωνα ΟΧΙ στα σκουπίδια της Ζακύνθου!

287

ΕΔΑ-ΚΙ: Ομόφωνα ΟΧΙ στα σκουπίδια της Ζακύνθου!

Έληξε πριν από λίγα λεπτά η  έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΔΑ-ΚΙ ΑΕ, της δημοτικής επιχείρησης καθαριότητας και συλλογής σκουπιδιών , με θέμα την αποδοχή 2000 τόνων σκουπιδιών από την Ζάκυνθο.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν και πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης.

Μετά από συζήτηση ΟΜΟΦΩΝΑ το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε να μην δεχτεί τα σκουπίδια της Ζακύνθου καθώς ο ΧΥΤΥ της Κεφαλονιάς είναι σχεδόν πλήρης.

Στη συνεδρίαση εκφράστηκαν απόψεις αλληλεγγύης προς τη Ζάκυνθο όμως το θέμα της δημόσιας υγείας του πληθυσμού του νησιού μας και της προστασίας του περιβάλλοντος είναι υπεράνω της αλληλεγγύης σε αυτό το ζήτημα. Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος ο οποίος έδρασε άμεσα με ανακοινώσεις και θέσεις ΜΗ αποδοχής του αιτήματος της Ζακύνθου και προστασίας του περιβάλλοντος του νησιού μας. (Διαβάστε εδω κλικ)

Δυστυχώς η κατάσταση στη Ζάκυνθο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η πολη ιδιαίτερα της Ζακύνθου είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος ενώ χθες ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος «απείλησε» να μην γίνουν οι λιτανείες της Μεγάλης Εβδομάδας αν δεν μαζευτούν τα σκουπίδια.  Για το θέμα των σκουπιδιών της Ζακύνθου γίνεται αυτή την ώρα σύσκεψη στην Αθήνα στο γραφείο του Υπ. Εσωτερικών κ. Σκουλέτη με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής Ζακύνθου και της Περιφέρειας.

(Η φωτογραφία είναι της Ευτυχίας Χαρτουλιάρη, δείχνει τη τυπική αυλή στα Κεφαλονίτικα σπίτια).

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις