(…)Το πρεζέπι στην Καθολική εκκλησία στο Αργοστόλι

Ονομαστό Πρεζέπι από έσπαλε ήταν- και είναι- αυτό της Καθολικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Λιθόστρατο στο Άργοστόλι. Μάλιστα παλιότερα το πρεζέπι κατελάμβανε τον χώρο του ιερού και μέσα στο ημίφως του ιερού ναού και τον κατάλληλο φωτισμό φάνταζε εξωπραγματικό, παραμυθένιο!

Εφέτος ο αγαπητός και δραστήριος και με ξεχωριστές καλλιτεχνικές δεινότητες εφημέριος του ναού, πάντρε Σιμονέλ Μποάνκις ,έκαμε την διαφορά στο ιστορικό πρεζέπι τσης εκκλησιάς!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ Μαρίνος Λ. Σιμάτος

Κατασκεύασε σε μικρογραφία ιστορικά κτήρια από την προσεισμική Κεφαλονιά και δημιούργησε ένα μοναδικό πρεζέπι. Το προτζέτο είναι σε εξέλιξη γιατί ο πάντρε Σιμονέλ έχει σκοπό να το εμπλουτίσει με ακόμα περισσότερα προσεισμικά κτήρια τση Κεφαλονιάς. Έτσι εφέτος βλέπουμε το φανάρι των Αγίων Θεοδώρων, την καπέλα του Αγίου Ιωάννη του παλάτσου του κόντε Τσέζαρε Μεταξά, τον ναό και το καμπαναριό στο κοιμήτήρι στο Δράπανο και πολλά ακόμα.

Ο ανακαινισμένος, με τόση επιμέλεια και προσωπική εργασία από τον ακούραστο πάντρε, ιστορικός ναός του San Niccolo dei padri Zoccolanti με το υπέροχο πρεζέπι μας προσκαλεί να τον επισκεφτούμε τούτες τσι γιορτάδες! (…).

Καλά Χριστόγεννα!

Τάκης Τόκκας

Φωτογραφία εξωφυλλου: Μαρίνος Λ. Σιμάτος

√ Περισσότερες φωτογραφίες  εδω (κλικ)

Aπόψε 24 Δεκέμβρη στις 20.30 μμ στην Καθολική Εκκλησία θα τραγουδήσει η Χορωδία της Λειβαθούς.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.