Η Κεφαλονίτικη μπομπότα στις Σαρακοστιανές επιλογές της Levante Ferries

830

Tην μπομπότα, το λατρεμένο γλυκό τση povera cucina της Κεφαλονιάς , προβάλει στα social media η Levante Ferries γιορτάζοντας την ανοιξιάτικη σαρακοστή που έρχεται από Δευτέρα.

Πολύ απλή η αυθεντική συνταγή. Καλαμποκάλευρο χοντροκομμένο (για πολέντα) και νεράκι βράζουν μέχρι να πάρουνε 2-3 μπουρμπούλους , ρίχνουμε τις σταφίδες (μαύρες), ξύσμα πορτοκαλιού και το ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο. Δεν φουσκώνει.

Σε «πειραγμένη» εκδοχή μπορείτε να βάλετε baking powder και χυμό πορτοκαλιού . Δοκιμάστε το στο τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας!

Καλή Σαρακοστή!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις