Κλειστό την ημέρα και σκοτεινό τη νύχτα το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου μέχρι νεωτέρας!

625

22 Ιουνίου σήμερα αλλά το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου στα Τραυλιάτα παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Που να φανταστούν οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί, οι Τσέχοι, οι Ολλανδοί τουρίστες που βρίσκονται στο νησί μας ότι στην καρδιά της σεζόν οι αρχαιολογικοί χώροι της Κεφαλονιάς θα είναι κλειστοί.

Ετσι σήμερα κατά την διάρκεια του ρεπορταζ συναντήσαμε παρέες ξένων τουριστών απογοητευμένων έξω από τη πύλη του Κάστρου.

Τους ζητήσαμε συγνώμη..

Το ρεπορταζ του kefaloniapress έγινε εξ αιτίας παραπόνων Ελλήνων τουριστών του τριήμερου για την κατάσταση στο Κάστρο. Ανέβηκαν αρκετοί για να το επισκεφτούν και σάστισαν με τα χορτάρια και την κατάσταση στο εσωτερικό του.  Επίσης είναι απαράδεκτο να μην είναι φωτισμένο το Κάστρο τα βράδια ανεξάρτητα τουριστών ή όχι.

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία, οι ίδιες δικαιολογίες.  Η γραφειοκρατία του Υπουργείου Πολιτισμού να εγκρίνει τον καθαρισμό, την πρόσληψη φύλακα και τα λοιπά και τα λοιπά.. Ιστορίες διακοσίων χρόνων που βασανίζουν την Ελλάδα και θα συνεχίσουν να την βασανίζουν..

Την ευθύνη της λειτουργίας του Κάστρου του Σα Τζόρτζη την έχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Οι Δήμοι , οι Τουριστικές επιτροπές και λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς του τουρισμού που πεθαίνει, δηλώνουν αναρμόδιοι .

Θαυμάστε κατάσταση:

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις