Oσοι πήγαν στην συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου  (δες εδω το ρεπορταζ του kefaloniapress) , στο γήπεδο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ στο Αργοστόλι , καταχειροκρότησαν όχι μόνο τον συνθέτη , τους τραγουδιστές και την ορχήστρα, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό!

Kαι όσοι δεν πήγαν το έμαθαν απο αυτούς που πήγαν!

Όχι δεν πήρε το μικρόφωνο ο Σταύρος να τραγουδήσει (δεν ΄το χει κιόλας).. Ο κόσμος που είχε γεμίσει το γήπεδο , ενθουσιάστηκε για τα αναμνηστικά δώρα του Αντιπεριφερειάρχη στον μεγάλο συνθέτη.

Τι ήταν αυτά;

Ένα πρες παπιέ φιλοτεχνημένο με την Επτανησιακή σπίλα, δημιουργία του Χρυσοχοείου ΤΖΑΝΝΑΤΟΣ.

Πρόκειται για κόσμημα που φιλοτεχνήθηκε απο το Χρυσοχοείο ΤΖΑΝΝΑΤΟΣ , αποκλειστικά για τις ανάγκες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο Θόδωρος Τζαννάτος με την Επτανησιακή σπίλα

Για την ιστορία της Επτανησιακή σπίλας διαβάστε το άρθρο του Kefaloniapress , εδω  Η ιστορία της Επτανησιακής σπίλας που προσφέρθηκε στην ΠτΔ Κατ. Σακελλαροπούλου απο την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα

Μαζί με τον χρυσό ο Σταύρος Τραυλός προσέφερε και το ..πνεύμα ! Δυο ποιητικές συλλογές της Άννας Σπυράτου μιας νέας Κεφαλονίτισσας ποιήτριας που εργάζεται στον πύργο ελέγχου του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς , την οποία έχουμε παρουσιάσει  στο kefaloniapress. .Διάβασε εδώ   Αννα Σπυράτου: ενα κορίτσι που μετράει..αεροπλάνα και γράφει ποιήματα .

ΑΝΝΑ ΣΠΥΡΑΤΟΥ

Οι ποιητικές συλλογές είναι : “Bαλβίδα ασφαλείας” που εκδόθηκε το 2017 και τα “Kαραμελωμένα ξυράφια” που εκδόθηκαν στα τέλη του 2021 και παρουσιάστηκαν 15 Μαΐου του 2022 στο Αργοστόλι.

Η δεύτερη συλλογή “Καραμελωμένα ξυράφια” περιλαμβάνει 40 ποιήματα και ένα CD με ένα μελοποιημένο ποίημα της πρώτης συλλογής το” Άπατρις”. Η μελοποίηση είναι του Σωκράτη Μπένου.

Στο γήπεδο ,  στη συναυλία ήταν και η ποιήτρια Αννα Σπυράτου η οποία όπως εκμυστηρεύτηκε στο facebook της , ξαφνιάστηκε αφάνταστα ακούγοντας το όνομά της στα μικρόφωνα!!

Στην ανάρτηση ακολούθησαν βροχή τα συγχαρητήρια . Δείτε μερικά απο αυτά:

Και για να σας προλάβω! Κοσμήματα και δώρα που βασίζονται στην επτανησιακή ιστορία, παράδοση και τέχνη θα βρείτε στο Χρυσοχοείο ΤΖΑΝΝΑΤΟΣ , στο Λιθόστρωτο – Αργοστόλι.

Τις ποιητικές συλλογές της Αννας Σπυράτου μπορείτε να τις βρείτε στα βιβλιοπωλεία  ΒΙΒΛΙΟΔΕΝΔΡΟ στο Αργοστόλι και Happy House στο Ληξούρι ή και να τα αναζητήσετε σε Online βιβλιοπωλεία.

Συγχαρητήρια και απο εμάς στις επιλογές του Σταύρου Τραυλού, ευχόμαστε να ακούσουμε σύντομα μελοποιημένα ποιήματα της Αννας Σπυράτου απο τον μεγάλο Σταύρο Ξαρχάκο!

Ελένη Δ. Χιόνη

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις