Η συγκινητική εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου για το Πολυτεχνείο (Pics & vid)

439

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη πρωί, εκδήλωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου αφιερωμένη στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι μαθητές του σχολειου παρουσίασαν ένα πρωτότυπο θέαμα: συνδυάζοντας προβολή βίντεο και φωτογραφιών και απαγγελία ποιημάτων απέδωσαν με τον δικό τους τρόπο το πνεύμα της επταετούς δικτατορίας στην Ελλάδα.

Καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία της γιορτής έπαιξε και η ομάδα μουσικής και χορωδίας με την εξαιρετική καθοδήγηση του Μουσικολόγου Καθηγητή Μουσικής του σχολείου Πάσλη Παναγιώτη . Η εξαιρετική εκτέλεση των τραγουδιών του Δ. Σαββόπουλου και άλλων συνθετών προκάλεσαν συγκίνηση και ενθουσιασμό σε όλους τους γονείς των μαθητών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Συγκίνηση προκάλεσε και η αναγγελία των νεκρών του Πολυτεχνείου από τους μαθητές .

Συγχαρητήρια στην Διεθυντρια του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου κ. Αλίκη Γαλιατσατου , στους καθηγητές και μαθητές για αυτή την άρτια εκδήλωση που μας συγκίνησε όλους ξυπνώντας και φέροντας στην μνήμη μας την μαύρη εκείνη περίοδο του 1973 και την ηρωϊκή  εξέγερση των φοιτητών ενάντια στην χούντα των Συνταγματαρχών .

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις