ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :ΜΑΚΗΣ  ΛΕΚΑΤΣΑΣ 

Η Θεατρική και μουσική ομάδα του Βαλλιανείου Γενικού Λυκείου Κεραμειών παρουσίασε  την παράσταση «Ο Μεμάς και η Ριγγίνα ξαναζούν το 21» την Κυριακή 26 Μαρτίου  στο Λυκιαρδοπούλειο Θέατρο του Βαλλιάνειου Γενικού Λυκείου Κεραμειών .

Ήταν μια πραγματικά μοναδική μουσική παράσταση  επαγγελματικού επιπέδου  που παρακολούθησαν όλοι  όσοι παρευρέθηκαν και γέμισαν  ασφυκτικά  την αίθουσα του  Λυκιαρδοπούλειου  Θέατρου Κεραμειών. Κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα.

Η θεατρική παράσταση μας εντυπωσίασε για την μουσική της  επένδυση  και  για την άψογη  θεατρική   εκτέλεση από  όλους τους μαθητές και τον καθηγητή του Λυκείου Κεραμειων Ηλία Τουμασατο που πραγματικά καθήλωσε όλους όσους  παραβρέθηκαν  με την άψογη  καλλιτεχνική  του απόδοση .

Το Σενάριο της παράστασης  ήταν   του καθηγητή Ηλία Τουμασάτου , τη Σκηνοθετική επιμέλεια είχαν  οι : Θανάσης Κεφάλας, Ηλίας Τουμασάτος,  και Χριστόφορος Χριστοφοράτος, τη  Μουσική διδασκαλία : η Γεωργία Μπαλαρά, και  η Τζουλιέτα Μωραΐτη, την Επιμέλεια ήχου και εικόνας ο  Κώστας Τόλης,  και  ο Κώστας Κοσμετάτος, κσι την Επιμέλεια χορών η Λίζα Απατζίδου.

Συμμετειχαν  οι μαθητές  Ανδρέας Μαραβέγιας, Εμμέλεια Σιμάτου, Ανδρέας Τρίκαρδος, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, Μαρίγια Ντεμίχοβα, Φιλιώ Βαγγελάτου, Γιάννης Λάμπρος, Νίκη Μεσσολωρά, Σπυριδούλα Σφαέλλου, Αμαλία Πεβεράτου, Μελίνα Μουσούρη, Νίκος Κοφ, Άγγελος Χαραλαμπάτος, Μαρία Σιμωτά, Mary Billy, Μυρτώ Καγκάδη, Ανδρέας Κουλουμπής, Ζωή Μεσσολωρά, Ξένια Βαγγελάτου, Αλεξάνδρα Κότση .

Την θεατρική παράσταση παρακολούθησαν  γονείς των μαθητών  του Λυκείου Κεραμειών , ο Βουλευτής Κεφαλονιάς& Ιθακης Παναγης Καππάτος , η Αντιδήμαρχος Λειβαθους Κρυσταλια Μιχαλατου , ο καθηγητής και υποψηφιος βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νικόλαος Φαραντουρης , ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαδευσης του Νομού μας  Μιλτιαδης Μελισσας , ο προεδρος της Τ.Κ Περατατων Βαγγελης Βαγγελάτος.

Χαιρετισμο μετα το τελος της θεατρικής παράστασης απεύθυναν ο Διευθυντής του Λυκείου Κεραμειων , Φιλόλογος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Χριστόφορος Χριστοφοράτος  ο οποίος ευχαρίστησε  την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων (Παρ. Αργοστολίου) κ. Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη για την επιλογή και παραχώρηση της χρήσης των ενδυμασιών της παράστασης , ο Βουλευτης  Παναγης Καππάτος  που δήλωσε ενθουσιασμένος από την παράσταση ,και ο διευθυντής της Δ/βμιας Μιλτιαδης Μελλισσας που έδωσε συγχαρητήρια στο Λύκειο  Κεραμειών για την όμορφη  θεατρική παράσταση .

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους συντελεστές της παράστασης –μαθητές και εκπαιδευτικούς- του Βαλλιανειου Λυκείου  Κεραμειών  για την άψογη εκτέλεση του έργου,

Η θεατρική παράσταση,« Ο Μεμιάς και η Ριγγίνα ξαναζούν το 21» άρτια προετοιμασμένη και συντονισμένη από τους υπεύθυνους καθηγητές, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι τα παιδιά του νησιού μας  και ιδιαίτερα  οι μαθητές του Βαλλιανειου Λυκείου Κεραμειων μπορούν να καταφέρουν τα πάντα -υπό τη σωστή καθοδήγηση και κυρίως ότι το θέατρο αποτελεί ένα αξεπέραστο παιδαγωγικό εργαλείο.

Η παράσταση  «Ο Μεμάς και η Ριγγίνα ξαναζούν το 21» θα παρουσιαστεί και στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου την Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 11:00, στο πλαίσιο του 11ου Μαθητικού Θεατρικού Φεστιβάλ που οργανώνεται από τον Δήμο Αγρινίου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις