Πλατεία Ρωμάνου, Πλατεία Αγροτικής Τράπεζας, Πλατεία Μαρίνου Αντύπα, όπως και να την λένε οι αρμόδιοι, όπως και να την γράφουν οι περί τον Δήμαρχο, η συγκεκριμένη Πλατεία στους Αργοστολιώτες είναι καταγεγραμμένη ως… «Η Πλατείτσα» !

Ουδείς απ’όσους καθημερινά μιλούν εξ ονόματος της δημοτικής αρχής, αυτό που ενοχλεί δεν είναι ότι δεν γνωρίζει την γνήσια ιστορία και μαζί την ονομασία  την «Πλατείτσας», αλλά ότι ….δεν φροντίζει να την μάθει !

Έτσι βρίσκεται ο καθένας και λέει ό,τι μπούρδα και ανιστόρητα πράγματα του κατέβουν στο κεφάλι για να δείξει πως …ξέρει !

Η σεμνότητα και κυρίως η ιστορική γνώση είναι έννοιες άγνωστες στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ!

Έτσι διαβάζουμε εξωφρενικά πράγματα που προσβάλουν την ιστορική μνήμη και κυρίως την ιστορία του Αργοστολίου! Γιατί το Αργοστόλι ΕΧΕΙ ιστορία και …. ΔΕΝ γράφεται όπως κάποιοι θέλουν, ή νομίζουν…,τα τελευταία χρόνια !

Έτσι λοιπόν η ιστορική Πλατείτσα του Αργοστολιού δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν, να δέχεται περιγραφές από αρμόδιους ότι «…είναι μια υποβασθμένη πλατεία,  είναι κάγκελα γύρω – γύρω, δεν μπορείς να ανέβεις , αυτοκίνητα γύρω , είναι πλατεία αυτό;» δίχως να υπάρχει ούτε ιστορική γνώση, αλλά ούτε και σεμνότητα, φθάνοντας στην αλαζονική κουβέντα πως … «από το 1955 είχε να γίνει παρέμβαση» !!!

 Έτσι που το πάνε σε λίγο θα μας πουν ότι η ιστορία του Αργοστολίου ξεκίνησε το 2020 !!!

Η Πλατείτσα λοιπόν, είναι μια πλατεία που την εικόνα όντως της εγκατάλειψης και της προσβολής στους περίοικους , την έχει αποκτήσει εδώ και 10 με 15 χρόνια !

Η Πλατείτσα έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα . Μέχρι εδώ και λίγα χρόνια ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η μοναδική πλατεία στο Αργοστόλι ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ μαγαζί και ΚΑΜΙΑ επαγγελματική δραστηριότητα ! «Το μοναδικό κατάστημα» ήταν η Αγροτική Τράπεζα που εδώ και λίγα χρόνια στεγάζει την Τράπεζα Πειραιώς και λίγο αργότερα εμφανίστηκαν ο ΑΙΝΟΣ του Λιβιεράτου ,εμφυάλωση αναψυκτικών, και η ποτοποιϊα του Τρομπέτα με το περίφημο ροσόλι (λικέρ τριαντάφυλλο).

Στην Πλατείτσα ήταν κυρίως σπίτια και οικογένειες και σήμερα,  στην σημερινή της κατάσταση στην συντριπτική πλειοψηφία παραμένει μια …οικογενειακή πλατεία ! Η δε Κρήνη του Τουλ είναι μια από τις τρεις προσεισμικές που σωθήκανε , η δε συγκεκριμένη συντηρήθηκε κατ επανάληψη μάλιστα !  

Τα δε κάγκελα μπήκαν πρώτα για να προστατεύουν τα παιδάκια που παίζουνε και μετά για ,…να μην παρκάρουν αυτοκίνητα επάνω στην πλατεία !

Λεπτομέρειες θα πείτε… αλλά η ιστορία από τις λεπτομέρειες κρίνεται !

Όπως για παράδειγμα ανιστόρητα αναφέρεται το πολεοδομικό σχέδιο του Αργοστολίου ως «σχέδιο του Αντώνη Τρίτση» !

Ναι ο Αντώνης Τρίτσης ως Βουλευτής και Υπουργός στην δεκαετία του ’80 έβαλε την δικιά του ταυτότητα στο περιβόητο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) του Αργοστολίου.

 Όμως Δήμαρχος ήταν ο Αλέκος Καλαφάτης που τράβηξε και όλη «τη λέντζα» και ο Υπουργός που υπέγραψε το σχετικό ΦΕΚ ήταν ο Βαγγέλης Κουλουμπής που στις 28 Μαΐου 1985 υπέγραφε την σχετική Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Δ’ 274/31-5-1985) !

Έτσι για την ιστορία και αυτά τα καθόλου τυπικά…

Συγνώμη αν στενοχωρήθηκαν κάποιοι με το παρόν σημειώμά μου, αλλά στην πρόθεσή μου ήταν να υπάρξει λίγη σεμνότητα στην δημοτική αρχή και κυρίως σεβασμός στην ιστορία της Πλατείτσας και του Αργοστολίου και σε αυτούς που έχουν γράψει αυτή την ιστορία.

Με την ευκαιρία. Ως κάτοικος της Πλατείτσας καλώ το Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο να  επισκεφτεί την Πλατείτσα , να δει που πέφτει τουλάχιστον,  και να κουβεντιάσει με τους περίοικους … δεν θα τον φάμε ! Σου το εγγυόμαστε Θεόφιλε.

Ευχαριστώ το kefaloniapress για τη φιλοξενία.

Κάτοικος της Πλατείτσας

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!