ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ: Aνακοινώθηκε το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων καλοκαίρι 2024

1281

Αγαπητοί συμπολίτες

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες και επισκέπτες,
Φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Ληξουρίου με την Αντιδήμαρχο πολιτισμού κυρία Ελένη Λουκέρη σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων που είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιάσει όλους καθώς καλύπτει όλες τις ηλικίες και τα είδη μουσικής, παράδοσης και τέχνης.

Συναυλίες από τα χορωδιακά σχήματα του Δήμου μας, την Φιλαρμονική
Σχολή Πάλλης, τους σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες, θεατρικές
παραστάσεις, περατζάδες κανταδόρων, θέατρο σκιών , αφιερώματα
και βέβαια η παραδοσιακή βαρκαρόλα έρχονται να μας κρατήσουν
συντροφιά γεμίζοντας τις βραδιές μας με ποιοτική ψυχαγωγία!!

Ταυτόχρονα οι θεσμοθετημένες γιορτές και τα πανηγύρια σε όλη την
επικράτεια του Δήμου Ληξουρίου έρχονται για να διατηρήσουν την
παράδοση, τα ήθη και έθιμα μας!!

Εύχομαι σε όλους καλό και ήρεμο καλοκαίρι με την παρότρυνση να
στηρίξετε κάθε εκδήλωση και κάθε προσπάθεια όλων όσων κοπίασαν
για να μας παρουσιάσουν όσα ολόκληρο το χρόνο προετοιμάζουν!
Ο Δήμαρχος Ληξουρίου
Γιώργος Κατσιβέλης

Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στο θερινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Ληξουρίου. Η φετινή μας διοργάνωση έχει ως στόχο να προσφέρει σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες μας αξέχαστες στιγμές πολιτιστικής απόλαυσης.

Το καλοκαίρι αυτό, η πόλη μας θα πλημμυρίσει από ήχους, χρώματα
και αρώματα μέσα από μια ποικιλία εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν
συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και παραδοσιακά
δρώμενα. Οι εκδηλώσεις αυτές προάγουν τον πολιτισμό και την
παράδοσή μας, ενισχύοντας παράλληλα τον τουρισμό και την οικονομία
του τόπου μας.

Ευχαριστούμε θερμά ιδιώτες και συλλόγους καθώς και όλους όσους
συνεργάστηκαν ακούραστα για την πραγματοποίηση αυτού του
προγράμματος, και φυσικά όλους εσάς που στηρίζετε με την παρουσία
σας τις πολιτιστικές μας δράσεις. Εύχομαι σε όλους ένα υπέροχο
καλοκαίρι γεμάτο τέχνη, ψυχαγωγία και ευχάριστες αναμνήσεις.

Καλό πολιτιστικό καλοκαίρι,

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Ληξουρίου
Ελένη Λουκέρη

√ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

03/07/24
21:00 O Πολιτιστικός Σύλλογος Σκινέα σας καλεί στο χώρο του σε μια μοναδική έκθεση Ζωγραφικής, Χειροτεχνίας και Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι 30/08/24. Είσοδος Ελεύθερη.
04/07/24
21:00 Πετρίτσεια 2024- Αύλειος χώρος Ά Δημοτικού Σχολείου: Το Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου γιορτάζει τη λήξη της σχολικής χρονιάς με μια βραδιά αφιέρωμα στην πορεία του σχολείου και τις δράσεις που υλοποίησαν μαθητές και καθηγητές. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν χοροί από τους μαθητές και η θεατρική παράσταση «Ιδού ο Λασκαράτος», καθώς και ομιλία της καθηγήτριας Διονυσίας Μεσσάρη.
07/07/24
20:45 Το Κουκλοθέατρο Κρήτης έρχεται στον αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού σχολείου με το έργο “Ο Ψαροτρομάρας”! Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Τα ίδια τα παιδιά κατά την διάρκεια της παράστασης βιώνουν την αδικία! Έτσι, βοηθούν να επαναστατήσουν τα ψαράκια ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του! Είσοδος 8€.
08/07/24
21:00 Η κανταδόρικη περατζάδα από την Ανδρική Δημοτική μας Χορωδία. Ο μαέστρος Άγγελος Μουρελάτος στην κιθάρα και στο ακορντεόν ο Γρηγόρης Βλαχούλης, παρέα με τους κανταδόρους περιδιαβαίνουν τα στενά του Ληξουρίου καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία τραγουδώντας όμορφες μελωδίες του τόπου μας.
10/07/24
20:30 “Να δεις χορούς που σέρνουμε… στου Ληξουριού το Πόρτο!!!”
Μουσικοχορευτική Παράσταση με συνοδεία Ορχήστρας από τον πολιτιστικό σύλλογο «Ιόνιος Πνοή» στον αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού σχολείου. Είσοδος
Ελεύθερη.

11/07/24

20:30 Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου: Έρχεται το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ένα διήμερο φεστιβάλ θεσμός που αγκαλιάστηκε από τους τοπικούς παραγωγούς, τα οινοποιεία, τις επιχειρήσεις, τους ντόπιους και τους επισκέπτες. Φέτος το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου φιλοξενεί τον σεφ Γιώργο Τσούλη που θα μαγειρέψει ζωντανά με πρώτες ύλες του τόπου μας αναδεικνύοντας την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα της Κεφαλονιάς ενώ μουσικοχορευτικά σχήματα πλαισιώνουν την εκδήλωση. Με τη στήριξη του Δήμου Ληξουρίου.
12/07/24
20:30 Το Σπυροπούλειο Θέατρο Σκιών παρουσιάζει το έργο «Ο Καραγκιόζης πάει διακοπές» στον αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού σχολείου. Είσοδος 8 ευρώ.
21:00 Δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης στην Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου. Σήμερα ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας δείχνει νέες συνταγές με βάση τα τοπικά προιόντα και το ψάρι. Για το μεγάλο φινάλε έρχεται μια συναυλία έκπληξη!
13/07/24
21:00 Η Αλίκη Πάνου, βιολόγος και Πρόεδρος της περιβαλλοντικής ΜΚΟ «Αρχιπέλαγος – περιβάλλον και ανάπτυξη», σε συνεργασία με τον Δήμο Ληξουρίου, έρχεται στο Ενυδρείο Ληξουρίου και μας ενημερώνει για τα θαλάσσια θηλαστικά στις θάλασσες μας.
21:00 O Πολιτιστικός Σύλλογος Σκινέα φιλοξενεί στο χώρο του τον πολιτιστικό σύλλογο «Αετός Καμιναράτων» σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί παραδοσιακή ριγανάδα. Είσοδος Ελεύθερη.

14/07/24
21:00 Ο Δήμος Ληξουρίου σε συνεργασία με την Ένωση Υπερίων και κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας πραγματοποιούν στον αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού Σχολείου, ένα μουσικό αφιέρωμα στην μνήμη του συντοπίτη μας Δημήτρη Λαδά, ατόμου με Αναπηρία, για το ήθος, την αξιοπρέπεια και τον σωστό επαγγελματισμό του. Ο καταξιωμένος πιανίστας Νεκτάριος Διονυσάτος με την γλυκιά φωνή της συζύγου του, Ευγενίας Γκρίμα, θα μας χαρίσουν μια μουσική βραδιά με μοναδικές επιτυχίες του συνθέτη Μίμη Πλέσσα.
21:30 Η αρχαιότερη φιλαρμονική της Ελλάδας, η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, πραγματοποιεί μια μοναδική συναυλία στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

18/07/24
21:00 Η παράσταση δεν είναι φώτα, δεν είναι μουσική, είναι οι άνθρωποι, εσείς και εμείς.» Περίπου αυτά ήταν τα λόγια του Πιραντέλλο στο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε». Η ομάδα μας, που αποτελείται από ηθοποιούς… που παριστάνουν τους ηθοποιούς σε μία παράσταση που καταπιάνεται με το αγαπημένο θέμα του Πιραντέλλο: τη σύγχυση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Η Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού συλλόγου Ανάκαρα έρχεται στον Αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, στο έργο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλλο. Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Αναστασία Θωμά.
Βοηθοί σκηνοθεσίας: Φοίβη Ρίζου, Κορίνα Κατσούρη
Είσοδος 5 ευρώ.

19/07
20:30 Περαντζάδα στα σοκάκια του Ληξουρίου και παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία από τον Π.Σ. Καμιναράτων Ο ΑΕΤΟΣ με την στήριξη του Δήμου Ληξουρίου.
20/07/24
18:00 Τα παιδιά του ΚΔΑΠ IRIS σας προσκαλούν στην καλοκαιρινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Φύκια (μπροστά από το Δημοτικό parking).Θέμα μας; Μα φυσικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που φέτος θα διεξαχθούν στο “Πίκολο Παρίσι”. Ποιός θα πάρει άραγε χρυσό μετάλλιο στο Water Polo; Και ποιός θα καταφέρει να συναγωνιστεί τον Μ. Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος;
22/07/24
21:00 Η κανταδόρικη περαντζάδα από την Ανδρική Δημοτική μας Χορωδία. Ο μαέστρος Άγγελος Μουρελάτος στην κιθάρα και στο ακορντεόν ο Γρηγόρης Βλαχούλης, παρέα με τους κανταδόρους περιδιαβαίνουν τα στενά του Ληξουρίου καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία τραγουδώντας όμορφες μελωδίες του τόπου μας.

23/07/24
22:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Θέκλης σας καλεί στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης στην καθιερωμένη Γιορτή Κρεατόπιτας με μουσική συνοδεία από την ορχήστρα του Μάκη Γεωργόπουλου και Διονύση Παγουλάτου και στο τραγούδι τις Ειρήνη και Ρενέ.
26/07/24
20:00 Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονα στα Λουκεράτα. Ο εορτασμός ξεκινά με τον Μέγα Εσπερινό στον Ἱ. Ν. Ἁγ. Παντελεήμονος και ανήμερα της εορτής 27/07/24 θα πραγματοποιηθεί Ὂρθρος – Θεία Λειτουργία.

21:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος η “Αγριλιώτισσα” σας προσκαλεί στην καθιερωμένη Ριγανάδα που θα πραγματοποιηθεί στο ποτάμι στα Βάτσα της κοινότητας Χαβριάτων.
21:30 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθέρα, σας καλεί στο καθιερωμένο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία του χωριού, με την ορχήστρα του Μάκη Γεωργόπουλου και άφθονο φαγητό, κρασί και μπύρα. Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με δώρα έκπληξη. Με τη στήριξη του Δήμου Ληξουρίου.
27/07/24
20:30 «Η Μάσα και ο Αρκούδος, μία μεγάλη γιορτή» η επίσημη θεατρική παράσταση, ζωντανεύει τον μαγικό κόσμο της παγκόσμιας επιτυχημένης σειράς κινουμένων σχεδίων. Η Μάσα και ο Αρκούδος ετοιμάζουν μία μεγάλη γιορτή για την Ντάσα! Ένα πάρτυ έκπληξη για τα γενέθλια της και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους φίλους στο υπέροχο δάσος τους. Σκηνοθεσία: Ταμίλλα Κουλίεβα. Προπώληση 11 ευρώ, Είσοδος 13 ευρώ.
21:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κουνόπετρα» με τη συνδρομή του Δήμου Ληξουρίου, σας προσκαλεί σε μια μοναδική συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά στο λόφο Μασπάλι. Προπώληση Εισιτηρίων από 10 ευρώ. Εισιτήριο στην πόρτα 15 ευρώ.
28/07/24
19:00 Ο Α.Ο Αστέρας Ληξουρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Δήμο Ληξουρίου και την οργανωτική επιτροπή του αγώνα, διοργανώνουν τον 9ο Λασκαράτειο Αγώνα 7,5 km στην παραλία Ληξουρίου.
29/07
20:30 Κεφαλλονίτικες ρετσέτες αλλιώς…….Για «γλυκείς» και όχι μόνο, ανθρώπους. Ο σύλλογος ατόμων με διαβήτη Κεφαλονιάς και Ιθάκης και φίλων «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Ληξουρίου και υπό την αιγίδα της ΕΛΟΔΙ μας καλεί να δοκιμάσουμε συνταγές του τόπου μας μαγειρεμένες με διαφορετικό τρόπο. Η Ελένη Σολωμού κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Bcs μας εξηγεί απλά και κατανοητά πως μπορούμε να διατρεφόμαστε υγιεινά και ταυτόχρονα να κρατάμε όλη την απόλαυση. Οι μελωδικές φωνές των κανταδόρων μας θα συνοδεύουν τις γευστικές μας δοκιμές με όμορφες καντάδες. Σας περιμένουμε λοιπόν, στο χώρο των ΤΕΙ να ζήσουμε μια πανέμορφη βραδιά!
30/07
21:00 ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods! Η Art Muppets Production φέρνει στον αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού Σχολείου μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια. Η Χιονάτη κυνηγημένη από την κακιά βασίλισσα καταφεύγει στο δάσος για να σωθεί. Στο περιπετειώδες ταξίδι της έχοντας συντροφιά τους φίλους της τα ζωάκια, θα συναντήσει τους καλοκάγαθους νάνους. Ο σοφός, ο χαρούμενος, ο υπναρούλης, ο ντροπαλός, ο γκρινιάρης, ο συναχωμένος και ο χαζούλης θα την υποδεχτούν με αγάπη. Όμως η κακιά μάγισσα έχει άλλα σχέδια… Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση με ευφάνταστες γιγάντιες μάσκες, ευρηματικά σκηνικά και περίτεχνα κουστούμια. Τιμή εισιτηρίου 10€.
31/07
21:00 Ο Δήμος Ληξουρίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Κοινότητα Σκινέα, διοργανώνουν παράσταση θεάτρου σκιών με τον Αλέξανδρο Μελισσηνό στον αύλειο χώρο του Συλλόγου με τίτλο «O καραγκιόζης στην θάλασσα» Η είσοδος είναι ελεύθερη.
21:00 Παπάγια Μάντολες του Αντώνη Κρύσιλα στον αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού Σχολείου. Μια μαύρη κωμωδία που αφηγείται την πορεία ενός καταξιωμένου Σεφ από την απόλυτη δόξα ως το κελί της φυλακής. Μια ιστορία δοσμένη με καυστικό χιούμορ, που συνθέτει ένα μαγειρικό καμβά από εντελώς ετερόκλητα υλικά! Δε μένει όμως σ’αυτό. Το έργο μπαίνει πιο βαθιά και δε διστάζει να κατονομάσει τα κακώς κείμενα της εποχής τόσο στην πολιτική σκηνή της χώρας όσο και στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Το “κακό παιδί της μαγειρικής” όπως τον αποκαλεί ο συγγραφέας λέει όλα αυτά που όλοι μας έχουμε σκεφτεί αλλά κανείς δεν έχει τολμήσει να κάνει. «Παπάγια Μάντολες» έχει το menu και σας περιμένουμε να το απολαύσετε. Ελάτε χωρίς ενοχές! Γενική είσοδος : 10 ευρώ

01/08/24
21:00 Ο Δήμος Ληξουρίου σας προσκαλεί στην καθιερωμένη “Γιορτή του ψαρά” που θα γίνει έξω από τον χώρο του Ενυδρείου Ληξουρίου, με ψητή σαρδέλα και με ζωντανή μουσική με γνωστά αγαπημένα τραγούδια από την ορχήστρα MONTE NERO.
21:00 Σας περιμένουμε όλους στην πλατεία Χαβδάτων, για να απολαύσουμε τη ξεκαρδιστική κωμωδία “Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη” από το θέατρο σκιών του Βαγγέλη Σταθάτου! Με τη στήριξη του Δήμου Ληξουρίου.
02/8/24
20:30 O Π.Σ. Καμιναράτων «Ο ΑΕΤΟΣ» διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Ληξουρίου την 3η Γιορτή Χορού στο γήπεδο της Αετόστασης Καμιναράτων. Χορευτικά σχήματα από την Κεφαλονιά και όχι μόνο, συνθέτουν μια μοναδική χορευτική βραδιά υπό τον ήχο της παραδοσιακής ορχήστρας MONTE NERO.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

03/08
20:30 Σας προσκαλούμε στην ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημοσθένη Στρίντζη, “Ακρυλικές Σονατίνες”, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Υποδοχής «Αστερίας» του ξενοδοχείου Απολλώνιον Αστερίας, στο Ξι Παλικής από 3 έως 18 Αυγούστου. Τα έργα που θα παρουσιαστούν αναδεικνύουν τη δύναμη του χρώματος να αποτυπώνει λακωνικά κίνηση, ρυθμό και ένταση, κατ’ αντιστοιχία με τις νότες σε μία μουσική σύνθεση. Την έκθεση θα προλογίσει η ιστορικός τέχνης Δώρα Μαρκάτου, Αφυπ. Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά τις ώρες 17:00 μέχρι 22:00

21:00 Η παιδική σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου έρχεται στον Αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού Σχολείου με την παράσταση “Ο Παπουτσωμένος Γάτος – Παιχνιδιάρης και στιλάτος!”. Το κείμενο είναι μια κεφάτη μεταγραφή του αγαπημένου κλασσικού παραμυθιού, που προορίζεται για ένα νεανικό κοινό (και όχι μόνο). Εμπλουτισμένο με σύγχρονα νοήματα και θέματα, με ένα ύφος παιγνιώδες, με αστείρευτο χιούμορ και με την παρεμβολή τραγουδιών, ο θεατής ανακαλύπτει τον κόσμο της ειρήνης και του πολέμου, τη σημασία της αλληλεγγύης, της αγάπης, της φιλίας, της ειλικρίνειας και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Προπώληση 10 ευρώ- Ταμείο Εισόδου 11 ευρώ.

21:00 Από 03/08 μέχρι και 31/08 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκινέα σας καλεί στο χώρο του καθημερινά να παρακολουθήσετε ταινίες για μικρούς και για μεγάλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
04/08/24
21:30 Το μεγάλο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού στον Αύλειο χώρος του Ά Δημοτικού Σχολείου: Συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου. Σολίστ η διακεκριμένη ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα. Συνοδεύει στο πιάνο ο συνθέτης Γιώργος Παπαχριστούδης. Καλλιτεχνική διεύθυνση Αρχιμουσικός Χαράλαμπος Μακρής. Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ.

05/08/24
21:00 Με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της Επτανησιακής παράδοσης, ο Δήμος Ληξουρίου φέρνει στον Αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού Σχολείου την παράσταση «ΣΟΥΛΑΤΣΟ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ». Η παράσταση αποτελείται από μονόπρακτες κωμικές ηθογραφίες, με ζωντανή μουσική (κιθάρα, μαντολίνο, τραγούδι), και επτανησιακές Καντάδες πάνω σε παραδοσιακές ιστορίες των Επτανήσων που έχουν περάσει προφορικά από γενιά σε γενιά, καθώς και καταγεγραμμένες ιστορίες από επτανήσιους συγγραφείς, που έχουν προσαρμόσει σε θεατρική μορφή, η Τζένη Παπαδημάτου και η Ελένη Καρβέλη. Όλοι οι ήρωες, άλλοτε λαϊκοί, άλλοτε αριστοκράτες, με τη χαρακτηριστική επτανησιακή τους διάλεκτο και την ιδιόμορφη συμπεριφορά τους, φωτογραφίζουν την εικόνα μιας συγκεκριμένης εποχής (αρχές του 1900) και βλέποντάς τους σίγουρα πολλοί θα ταυτιστούμε, αναγνωρίζοντας μέσα σ’ αυτούς και στοιχεία δικά μας που δεν απέχουν και πολύ απ’ το σήμερα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
06/08/24
21:00 Ο ΝΕΟΛ με τη στήριξη του Δήμου Ληξουρίου σας προσκαλεί σε μια μοναδική συναυλία. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πιο δυναμικός από ποτέ, με πάνω από πενήντα χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, συνεχίζει τα καλοκαιρινά του ραντεβού επί σκηνής και μας ταξιδεύει μέσα από τα αγαπημένα του τραγούδια την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024 στο Δημοτικό Γήπεδο Άγιου Αντωνίου Ληξουρίου.
07/08/24
21:00 Αύλειος χώρος Ά Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου. <<Ο ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ ΕΝΑΣ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ >>. Απαγγελία ποιημάτων του ίδιου του ποιητή και κείμενα μεταγενέστερων λογοτεχνών που δείχνουν το Λασκαράτο μέσα από μια πιο σύγχρονη ματιά. Κείμενα και στίχοι Αλέξανδρος Αρδαβάνης και μουσική της Ράνιας Χρυσομέρη.

21:30 Μια ξεχωριστή βραδιά από τον Π.Σ Καμιναράτων «Ο Αετός» που θα μας πάει…στα άστρα! Ξεκινάμε με προβολή ταινίας με την στήριξη του Δήμου Ληξουρίου στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καμιναράτων. Μετά το πέρας της ταινίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Συλλόγο Σκινέα μεταφερόμαστε γύρω στις 23.30 πλησίον της πλατείας Καμιναράτων ή εντός της παιδικής Χαράς για να παρατηρήσουμε τον έναστρο ουρανό με τηλεσκόπιο.

08/08/24
21:00 Το PALI EKEI MUSIC FESTIVAL είναι και ΠΑΛΙ εδώ! Δύο διαφορετικά events σε 2 ξεχωριστές τοποθεσίες. Το όνομά του “Pali Ekei” αναφέρεται στον τόπο της Παλικής που ανήκει η πόλη του Ληξουρίου..Σήμερα, πρώτη μέρα του φεστιβάλ ο Παύλος Παυλίδης, οι Χατζηφραγκέτα και η Έλενα Νάσιου & ο Κωνσταντίνος Ντάσιος και οι ΤΑΔΕ έρχονται στον λόφο Μασπάλι σε ένα μαγικό τοπίο για μια ξεχωριστή βραδιά μέσα στην καρδιά του Αυγούστου. Ταμείο εισόδου για την ημέρα 20 ευρώ. Οι πόρτες ανοίγουν από τις 19:30.
21:30 Ο Πολιτιστικός Συλλογος Δαμουλιανάδων Αθήνας “Η Πλαγιά” σε συνεργασία με το Πολιτιστικό τμήμα Δήμου Ληξουρίου σας προσκαλούν στον αύλειο χώρο του σχολείου Δαμουλιανάτων σε βραδιά θερινού σινεμά με προβολή ταινίας κατάλληλη για όλα τις ηλικίες. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

09/08/24
19:00 Δεύτερη μέρα του PALI EKEI MUSIC FESTIVAL. Το AMNESIA γιορτάζει με ένα διαφορετικό στυλ στην περιοχή Κηπούρια, στου Στάθη, σε ένα χώρο με θέα το ηλιοβασίλεμα μαζί με φίλους djs της ελληνικής και όχι μόνο σκηνής ( Ms.Lefki , MIRONAS , Cleopatra Fyntanidou ) που συμπληρώνουν το καθιερωμένο line up του ( Mosfet , Steph.A. , S.Adilinis , G.Mailis , Kovel , Pitt Kap , Mania). 10 Djs – ∞ ώρες μουσικής σε ένα ξεχωριστό μέρος με μαγικό ηλιοβασίλεμα… Ταμείο εισόδου για την ημέρα 15 ευρώ.

21:00 «Έλα να πάμε στα νησιά…»
Ο Όμιλος Ληξουρίου ΧΩΡΟΠΟΥΛΑ παρουσιάζει μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στα Ελληνικά νησιά στον Αύλειο χώρο του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου. Με ιδιαίτερη αναφορά στην Κύπρο, που φέτος μετρά μισόν αιώνα από την τουρκική εισβολή και παράνομη κατοχή του μισού περίπου Κυπριακού εδάφους. Τα χορευτικά τμήματα συνοδεύει η ορχήστρα του Ζήση Σκλαβουνάκη. Στο τραγούδι ο Μάκης Παππάς και η Ελένη Παπαπροκοπίου. Με τη στήριξη του Δήμου Ληξουρίου. Οικονομική ενίσχυση 5 €.
22:00 Ο πολιτιστικός σύλλογος Ριφιωτών «Η πηγή» με την υποστήριξη του Δήμου Ληξουρίου, διοργανώνει την καθιερωμένη χοροεσπερίδα του στον χώρο της παιδικής χαράς του χωριού! Το πανηγύρι θα πλαισιώσει μουσικά ο Άγγελος Ανδρεάτος με την ορχήστρα του η οποία αποτελείται από τον Γεράσιμο Γιακουμάτο στο Μπουζούκι και τη φωνή, την Κλειώ Βλαχούλη-φωνή, τον Άγγελο Ανδρεάτο-φωνή, τον Νίκο Τουμάση στο μπάσο και τον Γιώργο Κρεμμύδα στα πλήκτρα και φωνή.
Καντάδες αλλά και νησιωτικοί χοροί θα μας κρατήσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Είσοδος με φαγητό 10 ευρώ !

10/08/24
19:30 Κτίριο Θουκυδίδη Βαλεντή: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ληξουρίου Χωροπούλα, διοργανώνει την 1η έκθεση Ζωγραφικής και Χειροτεχνίας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από 10/08/24 έως και 15/08/24 από τις 19:30 έως τις 23:00. Στην έκθεση συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκινέα με έργα της Έφης Καλογεροπούλου.
21:30 Σας περιμένουμε στον αύλειο χώρο του παλιού σχολείου Μαντζαβινάτων στην καθιερωμένη “Γιορτή Κρασιού” να διασκεδάσουμε, να πιούμε καλό κρασί, να γευτούμε εκλεκτούς μεζέδες και φυσικά να χορέψουμε μέχρι το πρωί με την ορχήστρα Monte Nero. Πολιτιστικός Σύλλογος «Κουνόπετρα».

11/08/24
21:00 Σας περιμένουμε όλους στο Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Μονοπολάτων για να απολαύσουμε τη ξεκαρδιστική κωμωδία “Ο Καραγκιόζης μάγειρας” από το θέατρο σκιών του Βαγγέλη Σταθάτου! Με τη στήριξη του Δήμου Ληξουρίου.
21:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμουλιανάδων Αθήνας “Η Πλαγιά”, σας προσκαλεί στον αύλειο χώρο του σχολείου Δαμουλιανάτων στην εκδήλωση «Κάθε χωριό μια ιστορία ( Η ιστορία του χωριού μας)». Παρουσίαση: Γεράσιμος Γαλανός, Μαριολένη Νεοφύτου.
21:00 Η παράσταση δεν είναι φώτα, δεν είναι μουσική, είναι οι άνθρωποι, εσείς και εμείς.» Περίπου αυτά ήταν τα λόγια του Πιραντέλλο στο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε». Η ομάδα μας, που αποτελείται από ηθοποιούς… που παριστάνουν τους ηθοποιούς σε μία παράσταση που καταπιάνεται με το αγαπημένο θέμα του Πιραντέλλο: τη σύγχυση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Η Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού συλλόγου Ανάκαρα έρχεται στον Αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, στο έργο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλλο. Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Αναστασία Θωμά
Βοηθοί σκηνοθεσίας: Φοίβη Ρίζου, Κορίνα Κατσούρη
Είσοδος 5 ευρώ.

12/08/24
21:00 Ο Δήμος Ληξουρίου για μία ακόμη χρονιά σας καλεί στο αγαπημένο μουσικό δρώμενο από τα χρόνια της Ενετικής κυριαρχίας στα Επτάνησα, την ξακουστή βαρκαρόλα! Φωτισμένα σκάφη με μουσικούς επιβάτες τους κανταδόρους του Δήμου Ληξουρίου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Μουρελάτου και το ακορντεόν του Γρηγόρη Βλαχούλη, πλημμυρίζουν με ήχους και χρώματα το λιμάνι Ληξουρίου!
22:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκινέα διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι με την ορχήστρα Monte Nero και άφθονο φαγητό και κρασί!
13/08/24
21:00 Η θεατρική σκηνή Ντουέντε παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Οι 3 Σωματοφύλακες» σε πρωτότυπο κείμενο του Σπύρου Στελιανέση, στον Αύλειο χώρο του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου. Παρίσι 1844 οι 3 σωματοφύλακες συναντούν το μεγαλύτερο ποιητή της Γαλλίας Συρανό ντε Μπερζεράκ σε μια θεατρική παράσταση. Μαζί με αυτόν συναντούν την όμορφη Ροξάνη όπου και ερωτεύονται όλοι. Θα καταφέρουν να κερδίσουν την καρδιά της ή θα μπλεχτούν σε περιπέτειες; Μια κωμωδία φτιαγμένη με σεβασμό για τα παιδιά. Ένα υπερθέαμα ,γεμάτο τραγούδι, χορό και πολλά διδακτικά μηνύματα κατά του σχολικού μπούλινγκ! Κατάλληλο για ηλικίες 4-14 ετών. Γενική Είσοδος 10€.
21:00 Ο Δήμος Ληξουρίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαμουλιανάδων Αθήνας “Η Πλαγιά, διοργανώνουν παράσταση θεάτρου σκιών με τον Αλέξανδρο Μελισσηνό στον αύλειο χώρο του Συλλόγου και τίτλο «Ο καραγκιόζης και το μαγικό δέντρο». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

22:00 Το μεγάλο καλοκαιρινό πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Θέκλης. Σας περιμένουμε με όρεξη για τραγούδι και χορό στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στα Βιλατώρια με την ορχήστρα του Μάκη Γεωργόπουλου και Διονύση Παγουλάτου και στο τραγούδι τις Ειρήνη και Ρενέ.

15/08/24
21:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαβριάτων “Η Αγριλιώτισσα” σας καλεί στο χορό που διοργανώνει ανήμερα της Παναγίας στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου. Το σύνθημα για τραγούδι και χορό δίνει η παραδοσιακή ορχήστρα των Monte Nero.

16/08/24
21:00 Από 16 έως και 18 Αυγούστου και ώρες από 21:00-23:30, στο Ληξούρι, στον αύλειο χώρο του Παλιού 1ου Δημοτικού Σχολείου – κτήριο Βαλεντή, θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μια χρονιά η Έκθεση Ζωγραφικής του Εικαστικού Συλλόγου Ληξουρίου « ΜΟΡΦΕΣ » .
Εξαιρετικές δημιουργίες από ταλαντούχες δημιουργούς που αποτυπώνουν στον καμβά τις εμπνεύσεις τους. Με τη στήριξη του Δήμου Ληξουρίου.

21:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπολάτων διοργανώνει στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού ελληνική βραδιά με την παραδοσιακή ορχήστρα των Monte Nero. Μια βραδιά με κέφι, γλέντι, χορό και όλα τα απαραίτητα για να τρατάρατε την παρέα σας!

17/08/24
21:30 Ο ΥΠΕΡΙΩΝ διοργανώνει φιλανθρωπική μεγάλη συναυλία με τον κορυφαίο μουσικό της χώρας μας Νίκο Πορτοκάλογλου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας – Ιθάκης, τον Δήμο Ληξουρίου και την ΠΕΔΙΝ. Μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα του τραγούδια, αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με ιδιαίτερο τρόπο όπως το έκανε στην πετυχημένη τηλεοπτική εκπομπή, το «Μουσικό Κουτί». Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου οι «Ευγενείς Αλήτες». Λίγο πριν την συναυλία όπως πάντα η θεατρική ομάδα των ΑμεΑ του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» με τους εκπαιδευτές τους θα παρουσιάσουν θεατρικό δρώμενο με τίτλο « ο ΥΠΕΡΙΩΝ έχει κέφια» διασκευή του έργου του Δημήτρη Ψαθά « Η Θέμις έχει κέφια». Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη και πολύ σημαντική στο δύσκολο έργο μας.
18/08/24
21:00 Οι «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ», του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη και παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Θ. Μαροσούλη, η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και που για δύο ολόκληρες σεζόν καταχειροκροτείται στο κατάμεστο Θέατρο ΑΘΗΝΑ, έρχεται στον Αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού Σχολείου στο Ληξούρι. Με πρωταγωνιστές γνωστούς κι αγαπημένους ηθοποιούς, τους: Πέτρο Λαγούτη, Γιώργο Χρανιώτη, Χρήστο Σαπουντζή, Κώστα Κάππα, Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ, Μένη Κωνσταντινίδου, Σοφία Μανωλάκου, και στον ρόλο της μικρής κόρης την Αλίκη Κακολύρη και ένα εξαιρετικό κείμενο που απέδωσε με έμπνευση και μεράκι η Ελεονώρα Μελέτη, οι ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ φιλοδοξούν να ψυχαγωγήσουν το θεατρόφιλο κοινό.
21:00 O Πολιτιστικός Σύλλογος Σκινέα φιλοξενεί τα χορευτικά σχήματα του συλλόγου «Ιόνιος Πνοή». Το Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Σκινέα θα γεμίσει από μουσική και χορευτές ενώ από τη βραδιά δεν θα λείψουν και εκλεκτά εδέσματα.

19/08/24
21:00 Το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Ληξουρίου σας καλεί στον αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού Ληξουρίου, σε ενημερωτική ημερίδα υγείας με θέμα «Η Παχυσαρκία και ο διαβήτης, οι σύγχρονοι μεταβολικοί εφιάλτες για την υγεία μας». Συντονιστής: Δρ. Ανδρέας Μελιδώνης.
Ομιλητές ανά θεματική ενότητα:
Παχυσαρκία:Τύποι,επιπλοκές και κίνδυνοι για την υγεία -Νόπη Αλεξανδροπούλου.
Οι διατροφικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας -Ελένη Σολωμού
Σημερινές και μελλοντικές φαρμακευτικές αγωγές για την παχυσαρκία- Σοφία Ζαφειράτου.
Μεταβολικά νοσήματα και η μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτά- Γάλεμπ Ντιουάνι.

20/08/24

21:00 Αύλειος χώρος Ά Δημοτικού Σχολείου-«TI NAI AYTO ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΓΑΠΗ». Ο Δήμος Ληξουρίου σε συνεργασία με την ΠΕΔΙΝ, παρουσιάζουν την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και τον τραγουδιστή-ηθοποιό Παναγιώτη Πετράκη υπό τη συνοδεία και μουσική επιμέλεια του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη σε μια μοναδική μουσική παράσταση μέσα από τραγούδια ερωτικά που αγαπήθηκαν κι έγιναν διαχρονικά. Ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο,μια μελωδική «βόλτα» στο 1930, 1940, 1950 με τραγούδια των Αττικ, Γιαννίδη, Σουγιούλ, Σπάρτακου, Γούναρη, Καπνίση κ.α. Είσοδος Ελεύθερη

21/08/24

21:00 Η παιδική σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου έρχεται στον Αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζει το γνωστό παραμύθι «ΧΑΝΣΕΛ & ΓΚΡΕΤΕΛ, ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΣΠΙΤΙ», ένα από τα ωραιότερα παραμύθια σε κείμενο και σκηνοθεσία τη Κέλλυς Σταμουλάκη. Προπώληση 10 ευρώ- Ταμείο Εισόδου 11 ευρώ.

23/08/24

21:00 Ο Δήμος Ληξουρίου παρουσιάζει στον Αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού Σχολείου τον αγαπημένο τενόρο Μπάμπη Βελισσάριο στα “Τραγούδια του Νότου”, τραγούδια του δικού μας Κεφαλονιτη & παγκόσμιου ποιητή Νίκου Καββαδία μαζί με τραγούδια της Νότιας Μεσογείου . Η είσοδος είναι ελεύθερη.

24/08/24

20:30 Το θέατρο του Βορρά και η Kolossaion Production, παρουσιάζουν την ιστορία του Ηρακλή στον αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου! Ο πιο αγαπημένος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας ζωντανεύει σε μια παράσταση γεμάτη περιπέτεια, χρώμα, μουσική, ακροβατικές χορογραφίες και εντυπωσιακά Fire Shows! Οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή, έρχονται στη σκηνή σαν μια μεγάλη περιπέτεια με μια πλειάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών. Ταξιδεύουμε στον Όλυμπο, τις Μυκήνες και τη Μινωική Κρήτη και μαγευόμαστε από το μεγαλείο των μυθικών τεράτων όπως το λιοντάρι της Νεμέας, η Λερναία Ύδρα και οι Στυμφαλίδες Όρνιθες. Προπώληση Εισιτηρίων 11 ευρώ. Ταμείο 13 ευρώ.

25/08/24

21:00 Κεντρική Πλατεία: Τα χορωδιακά σχήματα του Δήμου Ληξουρίου σε μια μοναδική καλοκαιρινή συναυλία ερμηνεύουν τοπικά και μη τραγούδια, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Μουρελάτου, ενώ στο πιάνο τους συνοδεύει ο Γρηγόρης Βλαχούλης.
27/08/24
21:00 Ο Δήμος Ληξουρίου σε συνεργασία με την ΠΕΔΙΝ σας προσκαλούν σε μια μαγευτική μουσική βραδιά στο φάρο του Γέρο Γόμπου. Οι Σπύρος και Μάκης Καραβιώτης με την ορχήστρα τους, μας ταξιδεύουν με «Το Τραμ το Τελευταίο» στα μουσικά μονοπάτια του αρχοντορεμπέτικου. Εμβληματικά τραγούδια όπως Ο μήνας έχει εννιά, Η παλιοπαρέα, Άλα-άνοιξε κι άλλη μπουκάλα, Η ταμπακιέρα, Βρε πώς μπατιρίσαμε, Χαράμι, αλλά και τα ερωτικά, Ένα βράδυ που ’βρεχε, Το σκαλοπάτι σου, Παλιοζωή-παλιόκοσμε έρχονται να θυμίσουν στους παλαιότερους, αλλά και να γνωρίσουν στους νεότερους το ιδιαίτερο ύφος των αρχοντορεμπέτικων ερμηνευμένο, όμως, μέσα από τις αισθαντικές φωνές των συγχρόνων τροβαδούρων αδελφών Καραβιώτη, που προσεγγίζουν με απόλυτο σεβασμό και αγάπη το ερμηνευτικό ύφος και το ήθος εκείνης της εποχής. Είσοδος Ελεύθερη.
31/08/24
21:00 Κτίριο Θουκυδίδη Βαλεντή: Η Μικτή Χορωδία του Ομίλου ΟΤΕ υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη παρουσιάζει συνθέσεις του 20ου και 21ου αιώνα που μεταφέρουν τον επισκέπτη σε τόπους διαφυγής και συλλογισμού όπου η φαντασία βρίσκει χώρο ανάπτυξης. Με τη στήριξη του Δήμου Ληξουρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!