Το 17ο βιβλίο του παρουσίασε σήμερα Κυριακή στο Αργοστόλι ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης καλεσμένος του Βιβλιοπωλείου ΦΑΡΟΣ (περιοχή Δικαστηρίου) και της ιδιοκτήτριάς του Ελένης Νικολοπούλου.Πρόκειται για το «Αυγή, το θαμμένο τετράδιο» , μυθιστόρημα 467 σελίδων, εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Κεφαλονιά ο πετυχημένος συγγραφέας . Και στο παρελθόν παρουσίασε βιβλία του στο Βιβλιοπωλείο της Χρύσας Παυλάτου, η οποία ήταν και απόψε παρούσα.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει δυο τεράστιες επιτυχίες. Δυο μυθιστορήματά του ο ΣΑΣΜΟΣ και το ΝΑΥΑΓΙΟ έγιναν σήριαλ με τεράστια επιτυχία. Μια επιτυχία που φαίνεται να απολαμβάνει ο συγγραφέας με ενθουσιασμό αλλά και σύνεση.

Η ζωή του Σπύρου Πετρουλάκη από μόνη της είναι ένα μυθιστόρημα, μη και περισσότερα.. Το πως κατέληξε συγγραφέας μετά από πολλά και διαφορετικά επαγγέλματα , το έχει αποκαλύψει ο ίδιος «Για να εντυπωσιάσω τη γυναίκα μου».!

Κρητικός βέρος, κάθε παρουσίαση βιβλίου του την ξεκινάει με κέρασμα τσικουδιάς και την λήγει τραγουδώντας στίχους απο το Ερωτόκριτο..

Το ίδιο τελετουργικό τηρήθηκε με ευλάβεια και απόψε στον φιλόξενο χώρο του Baroque στην οδό Παν. Βαλλιάνου.

Στην παρουσίαση του βιβλίου συμμετείχε ο Σύνδεμος Φιλολόγων Νομού Κεφαλονιάς Ιθάκης. Για το βιβλίο μίλησε η Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά και η Νίκη Αλεξάτου, ενώ ακούσαμε σημαντικά αποσπάσματα από το περιεχόμενό του από την Νίκη Μπαλτσαβιά.Την εκδήλωση συντόνιζε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κ-Ι Δημήτρης Ζαβιτσιάνος.

Η ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου “ΦΑΡΟΣ”  Ελένη Νικολοπούλου, καλωσόρισε τον συγγραφέα και ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους

Αφήσαμε το συγγραφέα για το τέλος του ρεπορτάζ για να αποκαλύψουμε το «μυστικό» του νέου του μυθιστορήματος «Αυγή το θαμμένο τετράδιο».. Γιατί όλοι όταν ονειρευόμαστε να συναντήσουμε έναν συγγραφέα είναι για να τον ρωτήσουμε «πως σου ήρθε η ιδέα»!

Ο συγγραφέας μας αποκάλυψε ότι ξεκίνησε να γράφει μια ωραία ιστορία για έναν σφουγγαρά η οποία πήγε άπατη μετά τη συνάντησή του με τον φίλο του δημοσιογράφο Ηλία Κουτσερή ο οποίος του έβαλε στο μυαλό άλλες ιδέες..

Ιδέες για τις εξόριστες γυναίκες στο Τρίκερη Μεσσηνίας και τις ιστορίες τους. Για τις ανθρώπινες ιστορίες μίσους, φθόνου, εκδίκησης . Για όλες τις εξόριστες γυναίκες στις μεγάλες πόλεις και τα χωριά και τους εξόριστους ανθρώπους της σημερινης εποχής.. Αλλά και για ιστορίες έρωτα.. Αληθινές ιστορίες που μπλέκονται στον ιστό της μυθοπλασίας του και η αλήθεια γίνεται μυθιστόρημα.

Ελένη Δ. Χιόνη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!