Μνημόνιο συνεργασίας Ιονίου Πανεπιστημίου και Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας

61

Πενταετές μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής υπεγράφη στις αρχές Σεπτεμβρίου 2024, από τον Πρύτανη Ανδρέα Φλώρο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άκκρας κ. Δανιήλ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Tμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου, στη Ζάκυνθο.

Αντικείμενο του μνημονίου είναι η ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων των δυο πλευρών, μέσω εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, δρομολογείται μια ευρεία σειρά κοινών δράσεων, όπως οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σύσταση Ακαδημίας Σπουδών στην Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, υλοποίηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, εξ’ αποστάσεως ομιλιών, θερινών σχολείων, εκπαίδευσης, παραδόσεις μαθημάτων και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ως δεύτερης ξένης γλώσσας.

Η Ιερά Ορθόδοξη Μητρόπολη Άκκρας θα επικουρεί τις πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ την ακαδημαϊκή ευθύνη εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου θα έχει ο Πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Καρύδης.

Στην τελετή υπογραφής του μνημονίου παραβρέθηκαν ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος (εξ’ αποστάσεως), ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος Καθηγητής Διονύσιος Κουλουγλιώτης, η Καθηγήτρια Κατερίνα Καμπάση, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αριστοτέλης Μαρτίνης, η Επίκουρη Καθηγήτρια Παναγιώτα Μαντή και η Δρ. Ελένη Γιαννή, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Περιβάλλοντος.

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!