ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Συνάντηση εργασίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος E-LE.G.A.N.T.S

24

Συνάντηση εργασίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “E-Learning Gamified and Networked Training for Startupper (E-LE.G.A.N.T.S)” στα Τίρανα

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο εκπροσωπήθηκε από τους κ. Γιάννη Τουλή (καθηγητή Τ.Μ.Σ.) και Ναούμ Μυλωνά (Επ. Καθηγητή Τ.Τ.)

Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου Erasmus+ «E-Learning Gamified and Networked Training for Startupper» με το ακρώνυμο E-LE.G.A.N.T.S που χρηματοδοτείται από το Erasmus+ στον άξονα EDU-2022 CBHE-STRAND1. Η συνάντηση διοργανώθηκε από το University of Arts in Tirana και έλαβε χώρα στην Αίθουσα Ibrahim Madhi στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκε η μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του έργου καθώς και ο σχεδιασμός και η οργάνωση των επόμενων δράσεων.

Να θυμίσουμε ότι στα πλαίσια αυτού του έργου, τρία Πανεπιστήμια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιταλία, Σλοβενία και Ελλάδα) συνεργάζονται με Πανεπιστήμια χωρών των Βαλκανίων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αλβανία, Κόσοβο και Μαυροβούνιο).

Στόχος είναι, τα επωφελούμενα Πανεπιστήμια των Βαλκανίων αφενός να αναπτύξουν ετοιμότητα για την ψηφιακή εποχή και αφετέρου να μετασχηματίσουν τη σχέση ανάμεσα στα προγράμματα σπουδών τους με τις ψηφιακές δεξιότητες που αποκτούν οι φοιτητές, βελτιώνοντας τη σύνδεση του ακαδημαϊκού κόσμου της τέχνης και του πολιτισμού και των ερευνητικών δράσεων με την αγορά εργασίας και την κοινωνία των πολιτών. Οι φοιτητές είναι οι κατά κύριο λόγο επωφελούμενοι από το έργο, μαζί με τους ακαδημαϊκούς δασκάλους και το μη ακαδημαϊκό εκπαιδευτικό προσωπικό, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ψηφιακά εργαλεία στη διδασκαλία τους.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποτελεί κομβικό εταίρο του προγράμματος και συμμετέχει με μία εξαιρετική ομάδα διδασκόντων από τέσσερα τμήματα: Μουσικών Σπουδών, Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Πληροφορικής και Τουρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου:https://elegantsproject.eu/

Το έργο E-Le.G.A.N.T.S. συγχρηματοδοτείται από το το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!