Αναπάντεχη συνάντηση Κυριακή πρωί στο ζαχαροπλαστείο της ΝΤΙΝΑΣ με τον κ. Γεράσιμο Φωκά, πρόεδρο της αλυσίδας ξενοδοχείων Electra hotels & resorts.

O Γεράσιμος Φωκάς , είναι ο άνθρωπος – «σύμβολο» του Ελληνικού τουρισμού. Ξεκίνησε από ένα μικρό ξενοδοχείο και κατάφερε με σκληρή δουλειά να δημιουργήσει μια ολόκληρη αλυσίδα ξενοδοχείων πολυτελείας σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη και Ροδο.. τα διάσημα www.electrahotels.gr

Mε τον κ. Φωκά είχαμε «κτυπηθεί» σκληρά επί 20 χρόνια, αυτός πρόεδρος των Ξενοδόχων και εγώ γραμματέας των ξενοδοχοϋπαλλήλων..  Μεγάλες οι ταξικές διαφορές , αλλά ήταν πάντα δίκαιος, πάντα προσπαθούσε για τη χρυσή τομή, ποτέ δεν βρέθηκε, αλλά ήταν από τους ελάχιστους ξενοδόχους της εποχής εκείνης που έβλεπε τους εργαζόμενους σαν ανθρώπους με δικαιώματα..

Ηταν τα χρόνια που γεννήθηκε ο ελληνικός τουρισμός, που τα  πρώτα μεγάλα Ελληνικά ξενοδοχεία – βιομηχανίες έκαναν την εμφάνισή τους και ο κ. Φωκάς ήταν στους πρωτοπόρους του κλάδου του για αυτό και για χρόνια εκπροσωπούσε απο υψηλά συνδικαλιστικά αξιώματα τους ξενοδόχους, αποδεκτός απο όλους.

Λατρεύει την Κεφαλονιά,  με κάθε ευκαιρία έρχεται οικογενειακά για διακοπές και να συναντήσει συγγενείς και φίλους.   Πραγματικά ήταν μεγάλη χαρά που ξανασυναντηθήκαμε… η τελευταία φορά ήταν στο επίσημο γεύμα της χειροτονίας του Μακαριστού Μητροπολίτη μας Γεράσιμου Φωκά,  αγαπημένου ξαδέλφου του..

Ε.Χ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις