Την Κυριακή στο Θαλασσόμυλο, ανάμεσα στο πλήθος του κόσμου και τους πρώην δημάρχους Ανδρέα Ζαπάντη και Μάρκο Κοτσιλίνη, ξεχώρισε η εμβληματική μορφή του Αλέκου Καλαφάτη.

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Αλέκο Καλαφάτη ήταν σίγουροι πως θα δώσει το παρόν στον Θαλασσόμυλο, στο πλευρό του Μάκη Φόρτε, την ημέρα που ανακοίνωσε τον συνδυασμό του για τον δήμο Αργοστολίου.

Αυτός είναι ο Αλέκος Καλαφάτης. Και αυτό είναι που του αναγνωρίζουν ακόμα και οι άσπονδοι εχθροί του.

Τιμάει και σέβεται τους  αγαπημένους φίλους από τα παλιά, τους ανθρώπους που έδωσε μάχες μαζί τους, τους επί σειρά ετών συνεργάτες του.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002

Δημοτικές εκλογές 2019

Δεν υπήρχε ουδεμία αμφιβολία ότι ο Αλέκος Καλαφάτης δεν θα στήριζε τον Μάκη Φόρτε στις επιλογές του για την διεκδίκηση του νέου Δήμου Αργοστολίου ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν κι εύχονταν να του γυρίσει τη πλάτη σε αυτό το νέο του ξεκίνημα.

Μα  αυτοί οι μικρόψυχοι  δεν ξέρουν τον Αλέκο. Όπως δεν ξέρουν τον Μάκη που δεν αμφέβαλλε στιγμή για την στήριξη του, όπως δεν ξέρουν όλα όσα συνδέουν τους δυο άντρες.

Μαζί από τα παιδικά τους χρόνια, η ζωή τους έδεσε με σχέσεις μοναδικές, συμμαθητές στο σχολειό, φίλοι αχώριστοι και συμπαίκτες στο ποδόσφαιρο που λάτρευαν και λατρεύουν κι οι δυό τους.

Στην ποδοσφαιρική ομάδα του Γυμνασίου Αρρένων του 1968,ο Φόρτες είναι ο τελευταίος από τους όρθιους δεξιά κι ο Καλαφάτης ο πρώτος καθιστός από τα αριστερά.

Αργότερα, συμφοιτητές, συνοδοιπόροι και  μαζί στο ΠΑΣΟΚ από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του και κουμπάροι αφού ο Αλέκος παντρεύει τον Μάκη με την αγαπημένη του Ματούλα το 1980, για το γάμο των οποίων έφυγε σκαστός από το στρατό μιας και του αρνήθηκαν την άδεια, όπως ο ίδιος γλαφυρά περιγράφει στο βιβλίου του «ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ 1974-2004».

Καλαφάτης-Φόρτες, Αθήνα 1976

 Μετέπειτα στο ίδιο πολιτικό μετερίζι, από την παράγκα και την πρώτη Νομαρχιακή,  στα χρόνια της εφημερίδας Αλλαγής, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αργότερα και σε θέσεις εξουσίας μέσα από τις οποίες συνεργάστηκαν για πάρα πολλά χρόνια.

Χριστούγεννα στο Γηροκομείο 1993,ο Φόρτες και ο Καλαφάτης,ο δεύτερος και τρίτος άντρας αντίστοιχα

Στο Σάμπατς της Γιουγκοσλαβίας το 1994,ο Καλαφάτης ο δεύτερος από αριστερά και ο Φόρτες ο προτελευταίος

Στη Νότια Αφρική το 2000,ο Φόρτες πρώτος από αριστερά και ο Καλαφάτης τέταρτος στην συνέχεια

Καλαφάτης και Φόρτες το 2014 με την Ενωμένη Τετράπολη
Δημοτικη Ομαδα 1991-1994

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ο Αλέκος Καλαφάτης κατέβηκε τα σκαλιά του αγαπημένου και συμβολικού για τους δυο άντρες Θαλασσόμυλου και στάθηκε δίπλα στον Μάκη Φόρτε, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει την συγκίνησή του.

Και σας διαβεβαιώνω επίσης, ότι δεν έγινε καμία επικοινωνία μεταξύ των δυο ανδρών για τη συμμετοχή του Αλέκου στην παρουσίαση του συνδυασμού.

Ήταν όμως εκεί, για να στηρίξει  τον επί χρόνια πολύτιμο  και  πιστό συνεργάτη του όταν ήταν ο ίδιος δήμαρχος Αργοστολίου, βουλευτής και μετά Υπουργός.

Ήταν αναμφίβολα μια κίνηση πολιτική από τον Αλέκο, μια κίνηση με σημασία και συμβολισμό,  μα πάνω από όλα ήταν μια κίνηση βαθιάς Φιλίας και Εκτίμησης στον Μάκη Φόρτε!

Αυτός είναι ο Αλέκος Καλαφάτης! Γι’ αυτό και οι επιλογές του έχουν πάντα Αξία!

Ο Αλέκος Καλαφάτης στον Θαλασσόμυλο..

Αλέκος Καλαφάτης – Μάκης Φόρτες

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.