• ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ& ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΑΤΙΡΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
  • του κ. Παναγή Ιωάννου Σιμωτά

 Στις 18/05/2019 στη Κοργιαλένιο Βιβλιοθήκη, μας παρουσίασε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο «Πολιτική & Οικονομία»

Πλειάδα εξαιρετικών ομιλητών μας ανέπτυξαν αποσπάσματα & όχι μόνο από το βιβλίο. Φυσικά μας καθήλωσε η ομιλία καθώς και το «Ευχαριστώ» του κ. Παναγή Ι. Σιμωτά, προς τους παρευρισκόμενους.

            Μα στα δικά μου απλά μάτια, ο συγχωριανός μου αγαπητός Δάσκαλος κ. Παναγής, που μένει εκεί στην ριζιμιά των βράχων των Σαρλάτων και βλέπει καθημερινά το απέραντο μπλε της θάλασσας και αγναντεύει το αδιάλειπτο φώς του Φάρου Γερογόμπου, μες στη θολούρα της Σοροκάδας..

Ο φάρος οριοθετεί και προσδιορίζει τους κινδύνους που διατρέχουν τα πλοία στην επικείμενη ρότα τους από τις αβαθείς ξέρες. Πολυήμερα ταξίδια στην απεραντοσύνη της θάλασσας, χαρμόσυνα διακρίνουν το φώς στης στεριάς.

Μέσα από τη λυχνία φωτίζει όχι μόνο τον τομέα σήμανσης επικινδυνότητας, αλλά κατά την περιστροφή του κοιτά εσωτερικά και ενίοτε στοργικά, ετούτο το αγαπημένο νησί την Κεφαλονιά.

            Δέχεται τις άγριες ριπές των κυμάτων από το μπουγάζι, υπομένει καρτερικά κάτω από τον καυτό ήλιο, μα συγχρόνως σχεδόν ερωτικά εκλιπαρεί το νερό να τον δροσίσει…

             Αγαπητέ Δάσκαλε κ. Παναγή, το βιβλίο σας είναι όπως οι γλάροι που μέσα στη γύμνια του άγριου σμιλεμένου τοπίου του φάρου, δοκιμάζουν τις αντοχές τους. Άλλοι προσπαθούν να ξαποστάσουν, άλλοι να μάθουν να πετούν και άλλοι να ταξιδέψουν πέρα από τα νοητά όρια για να βρουν – ακολουθήσουν ίσως τα χνάρια κάποιου πλοίου μέσα στη θάλασσα…

Καλοτάξιδο το βιβλίο σας.

            Με εκτίμηση

Γεράσιμος Διον. Κουταβάς

             Ψηλέας

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις