Σήμερα “Στο Κίτρινο” είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Παύλο Μπουχάγιερ.

 Με τον κ. Μπουχάγιερ συζητήσαμε για πολλά θέματα, για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το μέλλον όπως διαφαίνεται μετά την συνένωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, για το έργο που παράγεται στα εργαστήρια του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου,  για τις σχέσεις και τις συνεργασίες του Τμήματος με άλλα Ακαδημαϊκά Τμήματα, για την προσφορά και την συνεργασία του Τμήματος με τις τοπικές αρχές και την κοινωνία γενικότερα.

Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε

 τις δράσεις του τμήματος και τη συνεργασία (χρηματοδοτούμενη από Ευρωπαϊκά κονδύλια μάλιστα) με παραγωγούς , αγρότες, τυροκόμους, τροφοδοσία.

Την μελέτη του τμήματος που ολοκληρώνεται το 2020 για την δημιουργία ετικέτας προέλευσης για αγροτικά προϊόντα της Κεφαλονιάς

Για την συνεργασία με τυροκομεία και παραγωγούς άλλων αγροτικών προϊόντων για τη δημιουργία μικρών συσκευασιών τροφίμων που θα απευθύνονται στους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας.

Για τις δακοπαγίδες με …κάμερα που ήδη έχουν τοποθετηθεί σε ελαιώνες

Για το πρόγραμμα επισκέψεων τουριστών σε αιωνόβιες ελιές και την δημιουργία λαδιού απο αιωνόβιες ελιές.

Για την αισιοδοξία του κ. Μπουχάγιερ και την πεποίθησή του ότι στην Κεφαλονιά και στα Ιόνια νησιά ο πρωτογενής τομέας είναι ένας θησαυρός που ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί.

Η συζήτηση αυτή αποτελεί την αρχή μίας ξεχωριστής ενότητας κατά την οποία θα παρουσιάσουμε στην τοπική κοινωνία τις δραστηριότητες των τμημάτων και του προσωπικού του Ιονίου Πανεπιστημίου που αναπτύσσονται στην Κεφαλονιά.

Ακούστε την  συζήτησή :

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις