Η Εθνική Κυβέρνηση του Παναμά απένειμε στον  Ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία Χαράλαμπο «Μπόμπι» Τζανέτατο   τη διάκριση «Manuel Amador Guerrero» στην κατάταξη του Grand Cross, την υψηλότερη διάκριση που του έχει δοθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Laurentino Cortizo Cohen.

«Σήμερα παρουσιάζουμε την  διάκριση « Manuel Amador Guerrero » στον βαθμό του Μεγάλου Σταυρού στον Don Haralambos Tzanetatos, ως αναγνώριση ενός μεγάλου ανθρώπου, με μεγάλη καρδιά, ενός αληθινού φιλάνθρωπου, ενός πολίτη του οποίου η ανθρωπιστική κλίση και το ενδιαφέρον για το κοινό καλό  ωφέλησε χιλιάδες πολίτες του Παναμά  και το έθνος μας “, δήλωσε ο Πρόεδρος Cortizo Cohen, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κίτρινη Αίθουσα του Προεδρικού Παλατιού.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. «Μπόμπι» Τζανέτατο  για την πιο πρόσφατη συνεισφορά στη χώρα, η οποία αποτελείται από δύο παρτίδες, μία από τις 25 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στο Vacamonte, στην περιοχή Vista Alegre, για την κατασκευή ενός  και άλλα 2.500 τετραγωνικά μέτρα στο χωριό El Chorrillo, για την καλύτερη χρήση του πληθυσμού.

Μέσω του διατάγματος αριθ. 558, της 26ης Αυγούστου 2020, ο Πρόεδρος Cortizo Cohen απονέμει αυτό το βραβείο στον κ. “Bobby” Tzanetatos,  ως ένδειξη τιμής σε έναν άνθρωπο με μεγάλο αλτρουισμό και μια αίσθηση οφέλους, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με υψηλά πρότυπα ποιότητας για την ανάπτυξη ανθρώπινων ικανοτήτων στη χώρα, τη δημιουργία δομών νοσοκομειακής ιατρικής περίθαλψης για Παναμαίους και τη δημιουργία κέντρων ευεξίας για την οικογένεια και ασθενών με νευρολογικούς τραυματισμούς, μεταξύ πολλών άλλων ανθρωπιστικών του συνεισφορών στον Παναμά.

Το διάταγμα ξεχωρίζει ότι το μοναδικό επιχειρηματικό όραμα του Don “Bobby” Tzanetatos   σφυρηλάτησε στον Παναμά μια επιχειρηματική αλυσίδα υψηλής φήμης και ανταγωνιστικότητας με αποδεδειγμένα σημάδια κοινωνικού ενδιαφέροντος προς όφελος πολλών οικογενειών του Παναμά.

“Θέλω να δεσμευτώ να συνεχίσω τη δουλειά για το καλό του Παναμά και των Παναμά, όπως έχω κάνει από τότε που έφτασα σε αυτήν τη χώρα, σε ηλικία 15 ετών”, δήλωσε ο Ντον Τζανέτατος στα λόγια ευγνωμοσύνης του προς τον Πρόεδρο Cortizo Cohen.

Επίσης, στην εκδήλωση ήταν παρούσα και  η πρώτη κυρία της Δημοκρατίας του Παναμά, η Jazmín Colón de Cortizo, ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός της Προεδρίας, José Gabriel Carrizo , ο Καγκελάριος Alejandro Ferrer; η σύζυγος του Don Haralambos Tzanetatos, Irma Dutari de Tzanetatos · συγγενείς και φίλοι του Έλληνα επιχειρηματία.

To  Kefaloniapress εκ μέρους των Αναγνωστών του συγχαίρει τον συμπατριώτη μας Μπάμπη Τζενετάτο για την υψηλή διάκρισή του από τον Παναμά τη δεύτερη πατρίδα του για το Ανθρωπιστικό του έργο. Ο Χαράλαμπος (BOB) Τζανετάτος τιμά το νησί μας με τη δράση και το ήθος του ασχέτως που «οι αρμοδίως αρμόδιοι» της Κεφαλονίας δεν τον έχουν τιμήσει αναλόγως της προσφοράς του πέραν της γνωστής πλακέτας τον πρ. Δημου Κεφαλονιάς. Ο κ. Τζανετάτος υπενθυμίζουμε ότι έχει προσφέρει στην Κεφαλονιά το κτήριο της Σάμης για λειτουργία Γηροκομείου..

 Ευχόμαστε Υγεία στον ίδιο και στην Οικογένειά του.

Ελένη Δ. Χιόνη

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις