Κάθε χρόνο τον Αύγουστο με τη λήξη των εορτασμών για τον πολιούχο του νησιού της Ζακύνθου , Αγιο Διονύσιο,  η οικογένεια Γιώργου και Τερέζας Θεοδόση , της Levante Ferries, ,  προσφέρουν γεύμα στην οικογένεια, σε συνεργάτες και φίλους.

Το τραπέζι γίνεται προς τιμή των γενεθλίων των τρίδυμων παιδιών τους : Κατερίνα,  Τάσο και  Θανάση.

 

Οικογένεια Θεοδόση

 

Ανάμεσα στους δεκάδες καλεσμένους πάντα βρίσκονται και σημαντικά δημόσια πρόσωπα τα οποία συνδέονται με την οικογένεια φιλικά και επαγγελματικά.

Και εφέτος, το έθιμο τηρήθηκε. Στο αγαπημένο στέκι του Γιώργου Θεοδόση , στο μοναδικό εστιατόριο Nobelos , στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου,  συγκεντρώθηκαν όλοι για να ευχηθούν «χρόνια πολλά» στη νέα γενιά Θεοδόση :  την Κατερίνα, τον Τάσο και τον Θανάση.

Η οικοδέσποινα Τερέζα Θεοδόση, αντιπρόεδρος της Levante Ferries, φροντίζει να ειναι όλα τέλεια.

Και εφέτος δυο πολύ σημαντικά πρόσωπα ήταν καλεσμένοι στην οικογενειακή βεγγέρα.

Η γοητευτικότατη και γλυκύτατη Δέσποινα Μπαλκίζα, Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη (Τουρκία) και ο διάσημος και ιδιαίτερα επίκαιρος  Στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης , ο number one άνθρωπος στην εξιχνίαση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και όχι μόνο.

Η Γενική Πρόξενος της Σμύρνης Δέσποινα Μπαλκίζα

Η Γενική Πρόξενος Δέσποινα Μπαλκίζα  είναι ιδιαίτερα επιφορτισμένη με την λειτουργία της γραμμής Σμύρνη – Θεσσαλονίκη- Σμύρνη, με όλα τα διαδικαστικά διακρατικά ζητήματα αλλά και για τις υποδομές στο λιμάνι της Σμύρνης που θα στηρίξουν το μεγάλο εγχείρημα της Levante Ferries.

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

O Στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης είναι όπως πάντα στην επικαιρότητα αλλά αυτό το διάστημα τα ζητήματα της ηλεκτρονικής απάτης , που έπληξαν και την Κεφαλονιά, είναι στο κόκκινο.

√ Και για τους δυο αυτούς εξαιρετικούς ανθρώπους θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες αποκλειστικές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις τους στο kefaloniapress.

Το γεύμα στο Nobelos ξεπέρασε (πάλι) κάθε προσδοκία. Ο Γιώργος και η Τερέζα Θεοδόση είναι οι πρέσβεις της Ζακυνθινής φιλοξενίας άλλωστε.

Από τη «ταπεινή» τοματοσαλάτα , τα τσιγαρίδια, τη ριγανάδα, τα καλογήρια, και τα δεκάδες μεζεδάκια , έως τα όστρακα και το 12κιλο ψάρι στη σούβλα,  όλα ήταν υπέροχα. Η cucina povera της Ζάκυνθος τιμάται ιδιαίτερα απο το Nobelos την οποία έχει εξελίξει σε υψηλή γαστρονομία.  Αυτός είναι και λόγος που ολοι οι διάσημοι που θα βρεθούν με θαλαμηγούς στη Ζάκυνθο, απολαμβάνουν το μενου και τη φιλοξενία του Nobelos.

O Γιώργος Θεοδόσης ευχαριστεί τον σεφ και οι καλεσμένοι χειροκροτούν.

 

Εδώ να σας κάνω μια αποκάλυψη! Το ψάρι ήταν Κεφαλονιτικο! Το Nobelos έχει αποκλειστικό προμηθευτή  Κεφαλονίτικη αλιευτική εταιρεία που του φέρνει στην πόρτα του ψάρια κατά παραγγελία.

Ψήθηκε δε, με την τεχνική του Νίκου Νόμπελου, του πατέρα της οικογένειας, στη … σούβλα!

Ολα τα προϊόντα που χρησιμοποιεί το Nobelos παράγονται στις Βολίμες, όχι στη Ζάκυνθο. Στίς Βολίμες!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ – ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΟΜΠΕΛΟΥ

Η ψυχή και η καρδιά του Nobelos είναι η μητέρα, η γλυκιά Φωτεινή Νόμπελου. Η μητριάρχης ! Αλλά αυτή είναι μια ιστορία που θα σας διηγηθούμε αργότερα..

 

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα σας δείξουμε τα εδέσματα που προσφέρει το Nobelos όχι για επίδειξη πλούτου και αφθονίας, αλλά για να τιμήσουμε την cucina povera της Ζάκυνθος που το Nobelos έχει μετουσιώσει σε υψηλή γαστρονομία με τα απλά καθημερινά υλικά που δίνει το κτήμα τους και η  θάλασσα μπροστά τους..

 

Ελενη Δ. Χιόνη

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις