Όσο οι νέοι άνθρωποι ξαναγυρίζουν στις ρίζες τους και καταπιάνονται με την γη αναβιώνοντας ξεχασμένα έθιμα, υπάρχει ελπίδα για τον τόπο τους.
Ένα τέτοιο παιδί είναι κι ο Ασημάκης Χανιώτης, ο executive chef του Pied a Terre, ενός από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου με δύο αστέρια Michelin, ενώ και ο ίδιος απέκτησε το πρώτο δικό του αστέρι για τη δουλειά του εκεί, το 2018.
Με αυτήν την διάκριση έγινε ο νεότερος σεφ που κερδίζει αστέρι Michelin στο Λονδίνο.
Ο 29χρονος chef πάτησε τα σταφύλια του παραδοσιακά, στο σπίτι του στην Ρίζα Θηνιάς, κάτι που είχε σταματήσει πάνω από πενήντα περίπου χρόνια, όταν ο παππούς του Αναστάσιος Βαλλιανάτος, έπαψε να ασχολείται λόγω ηλικίας.
Για δυο συνεχόμενα βράδια,μπήκε στο ληνό, πάτησε τα σταφύλια, κάποια τα πέρασε από τον σπαστήρα κι έφτιαξε στο τέλος την τσιπουριά του, παρέα με αγαπημένους φίλους και συγχωριανούς και φυσικά την συνοδεία μεζέδων, περσινού κρασιού που εμφιαλώνει μόνος του και μουσικής.
Και του χρόνου σεφ, με Υγεία!