Γιώργος ΤΕΜΟΝ ΑΕΚ Ζαχαριάδης: Ο θρίαμβος της θέλησης στον 1ο Kefalonia Backyard Ultra!

Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress
Εγγραφείτε και αποκτήστε πρόσβαση στο αποκλειστικό μας περιεχόμενο!

Στις 13 Απριλίου 2024, η Κεφαλονιά έγινε μάρτυρας ενός άθλου που αγγίζει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Ο 1ος Kefalonia Backyard Ultra, ένας πρωτότυπος αγώνας υπεραπόστασης, πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι, προσελκύοντας 98 δρομείς από όλη την Ελλάδα.

Σε αυτόν τον ακραίο αγώνα, οι συμμετέχοντες έπρεπε να τρέχουν μια κυκλική διαδρομή 6.7 χιλιομέτρων κάθε ώρα, για όσες ώρες άντεχαν. Νικητής ανακηρύσσεται ο τελευταίος δρομέας που μένει όρθιος, ο τελευταίος αθλητής που θα κάνει τον τελευταίο κύκλο.

Στον 1ο Kefalonia Backyard Ultra ο άθλος ανήκε στον Γιώργο Ζαχαριάδη, αθλητή της ΑΕΚ, Πόντιο στην καταγωγή. Με αστείρευτη θέληση και σιδερένια ψυχή, έκανε no stop κύκλους 174 χιλιόμετρων και 356 μέτρων σε 26 ώρες 11 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

Η σχέση του με την Κεφαλονιά

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης είναι Απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ με καταγωγή από την Πτολεμαϊδα, πρόσφυγας του Πόντου. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει επιλέξει το νησί μας για προπόνηση, ξεκούραση και εθελοντισμό ζώντας εδώ σχεδόν έξι μήνες το χρόνο.

Από τους άθλους του ξεχωρίσαμε

Ως αθλητής έχει στο ενεργητικό του εθνικές διακρίσεις κορυφαίων αγώνων. Είναι στη λίστα των δρομέων μεγάλων αποστάσεων με παγκόσμιο ρεκόρ συμμετοχής και τερμα-τισμού στον διάσημο αγώνα δρόμου «Φειδιππίδειος Άθλος».

Θα θυμηθούμε δυο σπουδαίους προσωπικούς του άθλους που αποκαλύπτουν το μεγαλείο του εθελοντισμού του και την αγάπη του στον Πόντο.

  • Το 2015 έτρεξε από την Παναγία Σουμελά της Βέροιας έως την Παναγία τη Σουμελά στον Πόντο διανύοντας 2 χιλιάδες χιλιόμετρα σε 30 ημέρες, στη Μνήμη των Ποντίων.
  • Το 2019 με πρόσκληση του προέδρου της ΑΕΚ κ. Μελισσανίδη έτρεξε 1453 χιλιόμετρα σε 15 μέρες για να φέρει χώμα και νερό από την Κωνσταντινούπολη τα οποία ρίχτηκαν στα θεμέλια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ


Ο Γιώργος της θέλησης…

Ο Γιώργος ΤΕΜΟΝ ΑΕΚ Ζαχαριάδης αποδείχθηκε πως διαθέτει όχι μόνο τη φυσική ικανότητα, αλλά και την ανθρώπινη δύναμη που απαιτείται για μια τέτοια δοκιμασία. Καθώς οι ώρες περνούσαν και η κούραση εντείνονταν, ο Γιώργος δεν υπέκυψε στην πίεση. Αντίθετα, επιδείκνυε ανένταχτη δύναμη και αποφασιστικότητα, εμπνέοντας τους συμπαίκτες και τους θεατές με την αντοχή του.

Η νίκη του Γιώργου Ζαχαριάδη αποτελεί ύμνο στην ανθρώπινη δύναμη και αντοχή. Ξεπερνώντας τα όρια του πόνου και της κούρασης, απέδειξε ότι με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, τα πάντα είναι δυνατά.

Πέρα από την αθλητική του αξία, το Kefalonia Backyard Ultra αποτελεί και μια πρόκληση προς τον εαυτό μας. Μας καλεί να υπερβούμε τα όριά μας, να αγγίξουμε τα άκρα της αντοχής μας και να ανακαλύψουμε κρυφές δυνάμεις που ίσως δεν γνωρίζαμε ότι κατέχουμε.

 

Στο Kefalonia Backyard Ultra, η φυσική δύναμη είναι σημαντική, αλλά η ψυχική αντοχή είναι εκείνη που κάνει την πραγματική διαφορά. Οι συμμετέχοντες πρέπει να αντιμετωπίσουν την κόπωση, την απογοήτευση και τον πόνο καθώς προχωρούν σε ατελείωτους κύκλους, αναζητώντας την τελική επικράτηση.

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης με έναν απο τους πιο φανατικούς θαυμαστές του!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους μας: να κυνηγάμε τα όνειρά μας με πείσμα και επιμονή, αψηφώντας τις δυσκολίες. Οσοι ξέρουν τον Γιώργο, ξέρουν ότι δεν είναι μόνο ένας super αθλητής, είναι και ένα βαθιά κοινωνικοποιημένο άτομο που ενδιαφέρεται πραγματικά για σοβαρά κοινωνικά θέματα όπως το περιβάλλον, τα αδέσποτα, τον εθελοντισμό. Ο Γιώργος είναι πάντα εκεί που υπάρχει ανάγκη. Και έχει αποδείξει ότι αγαπάει την Κεφαλονιά.. όχι όσο τον Πόντο αλλά αγαπάει και το νησί μας!

Η νίκη του αποτελεί έμπνευση για όσους θέλουν να ξεπεράσουν τα όριά τους και να αγγίξουν το απίστευτο σε όλες τις φάσεις της ζωής τους: την Υγεία τους, την Επαγγελματική τους πορεία, την προσωπική τους ενδυνάμωση.

Συγχαρητήρια Γιώργο!

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για την Κεφαλονιά που ονειρευόμαστε!
Λ. Βεργωτή 50, Αργοστόλι
Τηλ. Κέντρο: 26712 00130, Studio: 2671023000
Fax: 26712 00131

© 2016-2023 kefaloniapress.gr. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος. Μέλος του Μητρώου Online Media. Αρ. Μητρώου 13639