Οπως κάθε χρόνο στην ονομαστική του Εορτή ο Παύλος Παπαδάτος ανοίγει την Cappella (παρεκκλήσι) του Αγίου Παύλου που έχει χτίσει στο Κτήμα του στον Άγιο Κωνσταντίνο. για θεία λειτουργία.

Τα Επτανησιακά Αρχοντικά είχαν το καθένα τον προστάτη Αγιό του με την Cappella του στις ιδιοκτησίες τους. Αλλά και οι πτωχοί και οι αγρότες στα χωριά τους, είχαν τους δικούς τους αγίους – προστάτες ανάλογα τη φαμίλια.

Μέσα  στον καταπράσινο κήπο του Κτήματος με θέα τον κόλπο του Αργοστολίου ο Παύλος Παπαδάτος έχει φτιάξει την δική του Cappella προς τιμή των Αγίων Πέτρου και Παύλου.

Το εσωτερικό του ναού έχει υπέροχες αγιογραφίες από άκρη σε άκρη με επίκεντρο τους δυο Αγίους.

Στη σημερινή πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο ιερέας Ηλίας Αννιάς με ψαλτάδες τον Γεράσιμος Γαρμπή,  , τον Ποέτα (Γεράσιμο Γαλιατσάτο) και τον Σπύρο Αυγουστάτο. Στο εκκλησίασμα ήταν το ζεύγος των εορταζόντων Αννέτα και Παύλος, τα αδέλφια Παπαδάτου και φίλοι της οικογένειας.

Η οικοδέσποινα Αννέτα Γκίλας – Παπαδάτου όπως πάντα φρόντισε με τον δικό της ξεχωριστό εγκάρδιο τρόπο τους καλεσμένους με υπέροχα τραταρίσματα τα περισσότερα δικές της δημιουργίες.

Το τηλέφωνο του Παύλου δεν σταματούσε στιγμή από το πρωί για τις ευχές από φίλους και συνεργάτες.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ αγαπημένε μας Παύλο! να είσαι πάντα Υγιής και Ευτυχισμένος με την Αννέτα σου και όσους αγαπάς. Σε ευχαριστούμε που απλόχερα μοιράζεσαι με τους Αναγνώστες μας όμορφες παραδοσιακές βεγγέρες στο Κτημα σου. Να εισαι πάντα καλά!

Ελένη Δ. Χιόνη

 

 

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!