ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ: “δεν είμαι κύριος, δεν είμαι ήρωας”.. Μια συζήτηση-“κοινωνία” με έναν θρύλο..

742

Μια οργανωτική αστοχία στη σημερινή εκδήλωση στην οποία θα ήταν ομιλητής ο Μανώλης Γλέζος εξέθεσε το νησί μας σε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο όμως μας έδωσε στη συνέχεια την ευκαιρία να απολαύσουμε δυο γεμάτες ώρες τη συζήτηση μαζί του.

Δεν είμαι «Κύριος»  , Κύριος είναι μόνο ο Ιησούς

Δεν είμαι ήρωας πριν από μένα στις 2/5/1941 αντιστάθηκε στους Γερμανούς ένας 17χρονος από τη Βύτινα, άοπλος έβαλε το κορμί του να μη περάσουν οι Γερμανοί στο χωριό και τον εκτέλεσαν επιτόπου..  Εμείς με τον Σάντο κατεβάσαμε τη σημαία στις 31 Μαϊου 1941

Η επανάσταση του 1821 πνίγηκε με το πρώτο δάνειο που πήρε η Ελλάδα, το πρώτο δάνειο αιχμαλώτισε την Ελλάδα..

Λόγια γεμάτα συναισθηματική ένταση, αναμνήσεις, γεγονότα.. Η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας ήταν εκεί μπροστά μας.. Πως ξεκινήσαμε, με τι όνειρα , τι φιλοδοξίες και που βρεθήκαμε.. Σήμερα τι μπορούμε να κάνουμε??

O Μανώλης Γλέζος επενδύει και ελπίζει στη νέα γενιά , για αυτό και γυρίζει όλα τα σχολεία της χώρας και συνομιλεί με τους μαθητές.. Ελπίζουμε αύριο οι καθηγητές και οι “αρμόδιοι” να βρουν την άκρη και τα παιδιά να ακούσουν και να μιλήσουν με αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο.

Ο Μανώλης Γλέζος έχει υπηρετήσει και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πάρου (τόπο καταγωγής της μητέρας του), Επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας μας αποκάλυψε ότι  αυτοδιοικητικός Μανώλης Γλέζος ασχολήθηκε με τα ρέματα και οι οδηγίες του για την αντιμετώπισε τον πλημμυρικών φαινομένων   χρησιμοποιήθηκαν και στην Κεφαλονιά στα ρέματα του Καραβόμυλου. Θα πάνε μάλιστα μαζί σήμερα να δουν το έργο και να δεχτούν τις συμβουλές του.

 

Aπολαυστικός διάλογος Μανώλη Γλέζου – Γεράσιμου Σταματάτου!

  • Γλέζος: Πόσο ετών είσαι
  • Σταματάτος: 97
  • Γλέζος: Επιτέλους συνάντησα και έναν μεγαλύτερό μου

 

O Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κεκάτος προσπάθησε να σώσει την κατάσταση και απο συζήτηση με εκατοντάδες μαθητές να το “γυρίσουμε” σε συζήτηση με κάποια ΜΜΕ (πολλές οι απουσίες λαλίστατων).

Σε λίγο περισσότερα και τα σχετικά video..

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις